Drahoš k svojej prehre: Naďalej sa budem usilovať o zasypávanie priekop medzi stúpencami Miloša Zemana a zvyškom spoločnosti

    0
    Jiří Drahoš s manželkou Evou (Autor: Hans Štembera)

    Želaním bývalého predsedu Akadémie vied ČR, ktorý bol vyzývateľom úradujúcej hlavy štátu, bolo, ako formuloval, vrátiť do prezidentského úradu dôstojnosť a solídnosť, byť prezidentom, ktorý spoločnosť nebude rozdeľovať, nebude používať nepatričné slová a bude kultivovať politickú scénu. “Vecí, ktoré som chcel zmeniť, bolo mnoho,” zdôraznil.

    Drahoš zopakoval, že do kampane išiel s čistým štítom, seriózne a bez “podpásoviek” a v duchu toho považuje tesný výsledok za víťazstvo. Nezvíťazili sme, ale necítime, že by sme ten súboj prehrali, dodal.

    Muž, ktorý neuspel v prezidentských voľbách, chce zostať vo verejnom živote. Drahoš zváži všetky ponuky a rozhodne sa v priebehu nasledujúcich týždňov.

    Podľa jeho názoru by sa niečo malo urobiť s rozdelením spoločnosti, osobne by sa chcel naďalej usilovať o zasypávanie priekop medzi stúpencami Miloša Zemana a zvyškom spoločnosti.

    - Reklama -