Islam by sa mal z Európy vytlačiť, hovorí vysoký predstaviteľ AfD

    0
    Björn Höcke (Autor: TASR)

    Nejde o to dosiahnuť zhodu o hornej hranici počtu ilegálnych prisťahovalcov akceptovaných v krajine. Podstatne viac ide o to, ich počet minimalizovať na nulu ročne. A ide o to, pripraviť tých, ktorí už žijú ilegálne v Nemecku, pre návrat do ich vlastí, vyhlásil predseda durínskej organizácie AfD v sobotu na jej Krajinskom zjazde v Arnstadte.

    Podľa Höckeho by sa islam mal z Európy vytlačiť. Turecko nepatrí k starému kontinentu, vyhlásil a zopakoval, že pre neho Európa končí pri Bospore, kde súčasne začína Ázia.

    Höcke súčasne podľa tlačovej agentúry DPA citoval vlastné slová z vystúpenia v Eislebene z 20. januára, ktoré vyvolalo v Nemecku rozruch, keď okrem iného povedal: “Moslim, ktorý tu nažíva v pokoji a bezvýhradne dodržiava vo verejnom priestore platné zákony, musí byť tolerovaný. “Všetci ostatní tu nemajú budúcnosť a vlasť”, dodal.

    AfD by sa v Durínsku chcela stať po krajinských voľbách 2019 najsilnejšou politickou silou. V tých ostatných z roku 2014 obsadila štvrtú priečku. Najviac poslancov v súčasnom durínskom krajinskom parlamente má Kresťanskodemokratickú únia (CDU), pri moci v tejto spolkovej krajine je však krajinská koalícia strany Ľavica, sociálnych demokratov z SPD a zelených.

     

    - Reklama -