Hlinovi kritici cez Vašečku vrazili šéfovi KDH dýku do chrbta, myslí si Matovič

    0
    Igor Matovič a Alojz Hlina (Autor: TASR)

    Vyzdvihol prácu šéfa KDH Alojza Hlinu, ktorý podľa Matoviča urobil kus dobrej roboty pre KDH, zvýšil mu preferencie. “Začal čistiť staré štruktúry a zvyklosti od podlahy. Niektorým štruktúram to možno prekáža. Alojz Hlina si nezaslúžil dýku do chrbta,” uviedol Matovič v súvislosti s tým, že Hlinovi kritici pritiahli Vašečku do boja o kreslo proti Hlinovi. Nepovedal, s kým by sa mu spolupracovalo lepšie, či s Hlinom, alebo Vašečkom na čele KDH. “Oboch mám rád,” povedal. Zdôraznil potrebu spolupráce, aby Slovensko malo alternatívu voči súčasnej vláde.

    Líder OĽaNO nevie povedať, či časom neodídu aj ďalší členovia hnutia. Na rokovaní klubu však podľa Matoviča nikto nepovedal, že plánuje odísť. “Zostávame v OĽaNO,” vyhlásil Eduard Heger, ktorý je podpredsedom OĽaNO. Predsedu klubu zatiaľ hnutie nemá, keďže Vašečka odišiel. “Naša misia zostáva tá istá, zápas o poctivé Slovensko,” doplnil Ján Budaj. “Zostavám v klube OĽaNO. Verím, že do konca volebného obdobia, kým budem dostávať priestor na prácu ako dnes,” uviedla Anna Verešová.

    Richard Vašečka, ktorý bol doteraz predsedom poslaneckého klubu OĽaNO, na štvrtkovom brífingu v parlamente potvrdil, že odišiel z OĽaNO a vstúpil do mimoparlamentného KDH. Oznámil, že na marcovom (17.3.) sneme kresťanských demokratov v Ružomberku bude vyzývateľom Alojza Hlinu v súboji o predsednícky post. K rozhodnutiu ho viedla najmä silná a naliehavá ponuka zvnútra KDH. Druhým dôvodom prestupu je podľa jeho slov, že KDH údajne prestáva byť kresťanským aj demokratickým hnutím, a toto chce zmeniť.

    Podľa Vašečkových informácií je KDH na čele so súčasným predsedom Alojzom Hlinom pre mnohých členov neprijateľné. Svoj vzťah s Hlinom označil Vašečka za normálny. Situáciu v OĽaNO komentovať nechcel. Z pôvodne 19-členného klubu OĽaNO zostalo aktuálne 16 poslancov. Pred Vašečkom odišli aj Viera Dubačová a Oto Žarnay. Mandáty si ponechali a aktuálne sú členmi mimoparlamentnej strany Miroslava Beblavého SPOLU.

    - Reklama -