Nech pán Vašečka prináša návrhy a riešenia. A nie to, či som dostatočne kresťan, komentuje Hlina. Ak nebude zvolený, pobalí sa a pôjde preč

    0
    Richard Vašečka a Alojz Hlina (Autor: TASR)

     “Som pripravený na zápas ideí, vízií, predstáv a schopností. Na ten sa teším. Nech pán Vašečka prináša vízie, návrhy, riešenia a nie otázku, či som dostatočne kresťan,” povedal na tlačovej konferencii v Bratislave. Súboj o predsednícky post v KDH nevníma Hlina ako zápas o svoje prežitie. Ak by bol Vašečka zvolený a nechcel by ho v hnutí, odišiel by. “Ak nebudem zvolený, ak si ma tam neželá, pobalím sa a pôjdem preč. Mám kam ísť,” poznamenal Hlina. Automaticky ale odísť neplánuje.

    Hlina priznáva, že sa mu nezdá spravodlivé meniť úspešný tím a jeho kapitána v polčase, zvlášť, keď sa mu darí. “Skúškou správnosti sú voľby. Ale to je moje vnímanie spravodlivosti,” povedal Hlina, podľa ktorého by bolo spravodlivé, nechať tím dôjsť do konca. Poukázal na úspech KDH v minuloročných krajských voľbách a je presvedčený, že hnutie urobí dobrý výsledok aj v tohtoročných komunálnych voľbách. “Výsledky sa rátajú, táranín už bolo veľa,” vyhlásil Hlina.

    KDH podľa neho nie je v kríze. “Je tu dobrá nálada. Chodím po snemoch, vidím tam ľudí, ktorí tam chodia úprimne, ktorých fascinuje tá myšlienka, nie funkcie,” povedal Hlina s tým, že cíti podporu v KDH. Nevie posúdiť, akú podporu má v hnutí Vašečka. Spoluprácu s ním ako s členom KDH a poslancom Národnej rady SR si vie predstaviť. 

    Richard Vašečka, ktorý bol doteraz predsedom poslaneckého klubu OĽaNO, na štvrtkovom brífingu v parlamente potvrdil, že odišiel z OĽaNO a vstúpil do mimoparlamentného KDH. Oznámil, že na marcovom (17.3.) sneme kresťanských demokratov v Ružomberku bude vyzývateľom Alojza Hlinu v súboji o predsednícky post.

    K rozhodnutiu ho viedla najmä silná a naliehavá ponuka zvnútra KDH. Druhým dôvodom prestupu je podľa jeho slov, že KDH údajne prestáva byť kresťanským aj demokratickým hnutím, a toto chce zmeniť. Podľa Vašečkových informácií je KDH na čele so súčasným predsedom Alojzom Hlinom pre mnohých členov neprijateľné. Svoj vzťah s Hlinom označil Vašečka za normálny.

    - Reklama -