Osemnásťročný Afganec si pozval domov trinásťročné nemecké dievča. Skončilo sa to… Ako vždy

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Facebook, Mario G. Rivera)

    Migranti z Afganistanu v Nemecku a Rakúsku prakticky veľmi často potvrdzujú, že ich začlenenie do spoločnosti bude tým najtvrdším orieškom. Rakúska polícia minulý rok zverejnila štatistiky, podľa ktorých patria afganskí žiadatelia o azyl k najčastejším páchateľom trestnej činnosti medzi všetkými migrantmi. O afganských migrantoch však v hojnej miere počuť aj v Nemecku.

    Bol to práve afganský migrant, ktorý predvlani na jeseň znásilnil a zavraždil študentku medicíny neďaleko Freiburgu. Ďalšej vraždy sa dopustil iný mladý Afganec pred niekoľkými týždňami, keď priamo na verejnosti, v drogérii, ubodal na smrť svoju bývalú priateľku nemeckého pôvodu. Mladí Afganci sa však v najväčšej miere dopúšťajú trestnej činnosti so sexuálnym podtextom. Či už ide o obťažovanie alebo priamo o znásilnenie.

    K zatiaľ poslednému prípadu znásilnenia, z ktorého bol obvinený afganský žiadateľ o azyl, došlo minulý pondelok v stotisícovom Esslingene, ktorý sa nachádza v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. Údajne osemnásťročný mladík mal podľa denníka Die Welt znásilniť o päť rokov mladšiu Nemku vo svojej izbe. Dievča spoznal len krátko pred činom a to dobrovoľne súhlasilo, že s ním pôjde k nemu domov. S pohlavným stykom však nesúhlasilo a Afganec si ho vynútil násilím.

    Dievča všetko oznámilo na polícii o dva dni neskôr. Práve v tento deň stretlo svojho trýzniteľa náhodou v centre mesta a stalo sa terčom jeho vyhrážok. Nasledujúci deň ráno ho zatkla polícia v jeho byte. Potom bol umiestnený do cely predbežného zadržania v Stuttgarte. Tamojší súd bude tiež riešiť celý prípad. Afganský žiadateľ o azyl však zatiaľ všetky obvinenia odmieta a tvrdí, že k pohlavnému styku došlo dobrovoľne.

    Afganský migrant je už nemeckým súdom veľmi dobre známy. Na konci minulého roka bol prepustený z väzenia, kde si odpykával trest vo výške jedného roka za pokus o znásilnenie. Hoci bol potom pod dohľadom príslušných úradov, nepodarilo sa spáchaniu ďalšieho trestného činu zabrániť. Ak tentoraz dostane Afganec vyšší ako trojročný trest, mohol by byť podľa nariadenia ministerstva vnútra deportovaný späť do svojej rodnej krajiny.

    - Reklama -