Na povrch vyplávali ďalšie podozrivé prevody okolo Kočnera. Firma, ktorá má dlh 10 miliónov eur, však možno čoskoro zanikne

    0
    Podnikateľ Marián Kočner (Autor: TASR)

    O bytovom komplexe Five Star Residence sa medializujú informácie už skoro dva roky. Kauza okolo podnikateľa Ladislava Bašternáka súvisela práve s neoprávnenou dvojmiliónovou vratkou DPH, ktorú si podnikateľ vypýtal za prevody siedmich bytov vo Five Star Residence za 12 miliónov eur.

    Na druhú pochybnú transakciu upozornil minulý rok aj Jozef Rajtár z SaS, ktorý podal na Mariána Kočnera trestné oznámenie pre podozrenia z trestného činu skrátenia dane a poistného. Dôvodom je podozrivý prevod bytov v bytovom komplexe Five Star Residence v Bratislave, keď mal Kočner previesť 17 luxusných bytov na  jednu zo svojich firiem, Inkasný servis, za jedno euro. Za jeden byt mal teda dať šesť centov. Viac sme o tom písali TU.

    Portál aktuality.sk teraz upozorňuje na ďalšie podozrivé obchody, ktoré sa udiali v rovnakej budove medzi piatimi firmami, v ktorých figuroval podnikateľ Marián Kočner.

    Na začiatku prevodov mala stáť Kočnerova firma Inkasný servis, ktorá kúpila ďalších 10 bytov na základe kúpnej zmluvy zo 16. 1. 2012. Nekupovala ich však od developera budovy, spoločnosti Real Štúdio K.F.A. (v ktorej mal Kočner podiel), ale od prostredníka – ďalšej Kočnerovej firmy Residence Hotel. A predať ich mala ďalším firmám Mariána Kočnera – Správa a inkaso pohľadávok a Hotel Holding.

    Celkovo vo Five Star Residence malo byť medzi piatimi rôznymi firmami Mariána Kočnera prevedených aspoň dvakrát 19 bytov.

    Práve firma  Real Štúdio K.F.A, ktorá postavila komplex Five Star Residence, pritom podľa portálu zrejme čoskoro zanikne spolu s desaťmiliónovým dlhom voči štátu, keďže súd v Trenčíne mal začať konanie o zrušení spoločnosti.

    Finančná správa pritom eviduje pohľadávku voči spoločnosti vo výške viac ako 10 miliónov eur. Spoločnosť je však prepísaná na cudzinca a presťahovaná do obce Krivoklát. Finančná správa však odmietla komentovať, či má informácie o majetku spoločnosti, pretože ide o daňové tajomstvo. 

    - Reklama -