Galko vracia úder. Píše o odpočúvaní z čias Ficovej vlády

    0
    Ľubomír Galko (Autor: TASR)
    Ešte 13. februára chceli poslanci koalície „grilovať“ Galka v pléne národnej rady pre podozrenie zo zneužívania VOS v prospech strany SaS, ktorej je podpredsedom, ale už na druhý deň, keď sa malo o návrhu rokovať, od zámeru ustúpili. Dôvodom mala byť medializovaná informácia o tom, že Galkovi začiatkom roka diagnostikovali rakovinu. 
     
    Opozičný poslanec síce chcel kauzu pred kolegami vysvetľovať, ale nebolo mu to nakoniec umožnené. Galko v komentári píše, že koalícia postavila svoj návrh na jedinom článku, ktorý bol podľa neho navyše diskreditačný, a potom ho prevzali niektoré slovenské médiá.
     
    „Nechajme teraz bokom úvahy o tom, komu to prospelo, kľúčové je to, že som sa na schôdzu poctivo pripravil, pretože niekto tu opätovne začal špiniť moje meno, ktoré bolo už dávno očistené,“ píše podpredseda SaS. 

    Skutočný dôvod

    Správanie poslancov Smeru, SNS a Mosta pokladá Ľubomír Galko za krajne farizejské a dodáva, čo je podľa neho skutočným dôvodom toho, že koalícia nechcela rokovať o návrhu, ktorý sama podala.  
     
    „Skutočným dôvodom ich rozhodnutia bolo teda to, že zistili, že by sa prerokovávanie tohto bodu v tento deň otočilo proti nim. Nešlo im teda o vec, zaujímal ich len efekt. A marketing – po prevalení mojej diagnózy sa chceli na mne cynicky priživiť a ukázať, že akí sú akože ,ľudskí',“ myslí si exminister obrany z čias vlády Ivety Radičovej. 
     
    V rozsiahlom komentári zverejnil Galko aj znenie celého svojho príhovoru, ktorý chcel predniesť pred poslancami Národnej rady SR, keby mu to bolo 14. 02. popoludní umožnené. Okrem iného v ňom pripomína odpočúvania novinárov z čias, keď stál na čele rezortu obrany smerák Jaroslav Baška.
     
    Celý komentár nájdete TU.
     
    - Reklama -