Vláda je v mizernom stave, viem si predstaviť jej pád. Legálni migranti s vedomosťami budú v Európe vítaní. Iné náboženstvo ma obohatiť nemôže, mieni saskár Laurenčík

    0
    Milan Laurenčík (Autor: TASR)

    Na otázku čitateľky Parlamentných listov, či SaS nebojuje proti Ficovmu jadru EÚ aj z dôvodu, že ak sa Slovensko dostane do prvej ligy, nikdy nepresvedčí Rakúšanov či Nemcov o výhodnosti saskárskej Agendy 2020 a odvodového bonusu, poslanec odpovedal, že určite nebojujú proti Ficovmu jadru EÚ. Lebo premiér ešte nepovedal, čo to vlastne je.

    „Sme členmi EÚ a eurozóny a nič viac sme dnes nemohli dosiahnuť. Budeme bojovať za to, aby sa naši občania mali v EÚ čo najlepšie. Nemyslím si, že by sme mali niekedy presviedčať Rakúšanov a Nemcov o výhodnosti Agendy 2020 a odvodového bonusu,“ odpísal Laurenčík s dôvetkom, že musia presvedčiť hlavne občanov Slovenska, aby im dali šancu po najbližších voľbách zrealizovať program strany SaS.

    Vie si pritom predstaviť rekonštrukciu aj pád vlády. „Súčasná vláda je v mizernom stave,“ konštatoval poslanec.

    Nevie ani o žiadnych krídlach v SaS. „Ak si niekto myslí, že v SaS sa cíti nedobre, tak môže ísť tam, kde mu bude lepšie. Presne tak, ako to urobil pred časom Martin Poliačik,“ komentoval Laurenčík.

    Novozvoleného českého prezidenta Miloša Zemana vníma ako kontroverznú postavu a hlas by mu určite nedal.

    Musíme veriť v prácu tajných služieb

    Pred teroristami sa veľmi chrániť nedá. Neostáva nám nič iné len veriť, že SIS a Vojenské spravodajstvo si robia svoju prácu zodpovedne a včas odhalia už prípravu teroristov na útok, aby ich naše ozbrojené sily dokázali zneškodniť ešte predtým, ako zaútočia,“ odpovedal Laurenčík na otázku, či sme na Slovensku dobre ochránení pred teroristickými útokmi a či sú slovenské bezpečnostné zložky natoľko profesionálne, že včas rozpoznajú nebezpečenstvo.

    Náboženstvo je osobná vec

    „Ak niekto prišiel do Európy legálne a chce nás obohatiť svojimi vedomosťami, tak bude v Európe vítaný,“ odpovedal Laurenčík na otázku, aký je jeho postoj k „inžinierom, doktorom, vedcom“, ktorí nás prišli do Európy „obohatiť svojimi vedomosťami a náboženstvom“. Takých podľa neho neodmieta ani Richard Sulík.

    „Náboženstvo chápem ako niečo osobné pre každého človeka a nikto nikoho by nemal svojím náboženstvom atakovať či nejako obmedzovať, ovplyvňovať, ak ten druhý o to nestojí. Neviem si totiž predstaviť, ako mňa osobne môže nejaké iné náboženstvo obohatiť,“ konštatoval poslanec.

    - Reklama -