VIEME PRVÍ Černák „upratuje“ advokátov. Prekvapivo zrušil spoluprácu s Františkom Polákom

    0
    Mikuláš Černák (Autor: TASR)

    Redakcia PL.sk pripravovala rozhovor s Františkom Polákom niekoľko dní.  Žiaľ, v čase, keď sa rozhovor zrealizoval a chystala sa ho zverejniť, predbehli ju udalosti okolo Mikuláša Černáka. František Polák ho už totiž nezastupuje. „V priebehu dnešného dňa (v utorok 20. 2. 2018 – poznámka PL.sk), po tom, čo som vám odpovedal, som prevzal list, kde mi Černák zrušil plné moci vo všetkých veciach, kde som ho zastupoval a neželá si, aby som sa ešte k nemu vyjadroval,“ odkázal obhajca redakcii.

    Polák zastupoval Mikuláša Černáka vyše sedem rokov. Nešlo pritom o jediného obhajcu M. Černáka. Mafiánsky boss totiž využíval služby viacerých obhajcov. Polák ho zastupoval aj pri poslednej medializovanej veci – pri obvinení Černáka voči Pavlovi Ruskovi z dôvodu objednávky odstránenia bývalej Ruskovej obchodnej partnerky z TV Markíza Sylvie Volzovej. František Polák kedysi pracoval na polícii ako vyšetrovateľ, neskôr v deväťdesiatych rokoch nastúpil do SIS, kde bol až do roku 2006. Na svoje začiatky spolupráce s Mikulášom Černákom v jednom rozhovore spomínal takto: „Začal som ho obhajovať, ešte keď bol v Ilave, teraz je v Leopoldove. Keď som sa s ním zoznámil, nevypovedal o žiadnej trestnej činnosti, ktorej sa mal dopúšťať, a kauzy, za ktoré bol odsúdený, boli uzatvorené. Zoznámili sme sa pri jednej veci, kde vypovedal ako svedok. Oslovil ma, prišiel som za ním, rozprávali sme sa, začal som ho zastupovať a začali sme preberať niektoré prípady, ktoré ešte len začali nabiehať.“

    Polák trvá na tom, aby sme neuverejnili rozhovor s ním na tému Mikuláša Černáka. V rozhovore sme sa ho pýtali napríklad na to,  či čítal knihu svojho klienta, ako hodnotí fakt, že je Černák za ňu nominovaný v súťaži o spisovateľa roka, ako  prebieha kauza s Pavlom Ruskom po nedávnej konfrontácii, ako často sa v tomto období spolu s klientom stretáva, ako sa klient za obdobie spolupráce zmenil alebo či naozaj úprimne verí v podmienečné prepustenie a podobne.

    Polák viac k vzťahu s Mikulášom Černákom povedať nechcel. „Želám mu, aby sa mu darilo,“  komentoval Polák v krátkosti. 

    - Reklama -