Britský poslanec sa ospravedlnil Corbynovi za tweet o stykoch s ŠtB

    0
    Predseda Labouristickej strany Jeremy Corbyn (Autor: TASR)

    Podľa spravodajského servera The Independent Bradley uviedol, že jeho tvrdenie bolo „úplne nepravdivé a chybné“. Poslanec vraj svoj omyl hodlá odčiniť aj tým, že venuje bližšie nešpecifikovanú sumu na charitu. Správu prevzala ČTK.

    Bradley, ktorý je zároveň hovorcom Konzervatívnej strany premiérky Theresy Mayovej pre otázky mládeže, na svojom twitterovom účte napísal, že „Corbyn predal britské tajomstvá komunistickým špiónom“. Mladý politik sa tak pripojil k radu svojich kolegov, ktorí na Corbyna zaútočili v súvislosti so správami, že sa predseda labouristov v 80. rokoch niekoľkokrát stretol s pracovníkom československej ŠtB. Corbyn to nepopiera, tvrdí však, že to bolo nevedomky, pretože rozviedčika považoval za diplomata. Zároveň odmieta, že by mu odovzdal akékoľvek informácie. Corbynovu verziu potvrdila aj riaditeľka českého archívu bezpečnostných zložiek Světlana Ptáčníková.

    Bradleyho pre jeho vyjadrenia na Twitteri tento týždeň kontaktovali Corbynovi právnici. Pohrozili mu žalobou, načo poslanec príspevok zmazal. Teraz zverejnil aj veľmi ponížené ospravedlnenie. „Plne si uvedomujem, že moje tvrdenie bolo úplne nepravdivé a chybné. Uvedomujem si, že som svojím falošným obvinením, že zradil svoju krajinu a spolupracoval so zahraničnými agentmi, Jeremymu Corbynovi spôsobil ťažkosti a problémy,“ uvádza sa v ňom. Okrem ospravedlnenia poslanec sľúbil, že pošle príspevok charite, ktorú si Corbyn vyberie, a že zaplatí všetky výdavky na právnikov, ktorých Corbyn v tejto súvislosti musel kontaktovať.

    - Reklama -