Miliónová odmena! Takto chce Fico dolapiť vraha novinára a odkazuje opozícii: Prestaňte s týmto hyenizmom

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    „Vytvoríme špeciálny tím s ľuďmi z generálnej prokuratúry, špeciálnej prokuratúry, ministerstva vnútra a SIS, a verím, že ak to bude potrebné, tak budú do tohto tímu prizývaní aj ďalší predstavitelia. Chcem oznámiť, že máme záujem nadštandardne informovať kolektív príslušného portálu, pretože môže významným spôsobom prispieť k objasneniu tohto zločinu,“ uviedol Fico po stretnutí na Generálnej prokuratúre SR s Jaromírom Čižnárom, Robertom Kaliňákom, Tiborom Gašparom a šéfom SIS Antonom Šafárikom.

    „Vláda Slovenskej republiky zároveň vyhlasuje odmenu 1 milión eur každej osobe, ktorá poskytne akúkoľvek informáciu, ktorá bude viesť k chyteniu, obvineniu a odsúdeniu páchateľov tejto úkladnej vraždy,“ dodal predseda vlády s tým, že každý vníma závažnosť danej situácie.

    Fico opozícii: Nezneužívajte hyenisticky túto situáciu

    Fico smeroval svoju požiadavku aj na opozíciu. „Chcem požiadať opozíciu, aby takto hyenisticky nezneužívala túto situáciu, pretože našou povinnosťou je vytvoriť podmienky pre prácu špeciálneho tímu, aby čo najrýchlejšie prišlo ku chyteniu páchateľov a mali sme aj odpoveď, čo bolo ich motívom. Záleží nám na tom, aby sme boli demokratická krajina, kde sa médiá cítia slobodne. Ak bola motívom práca novinára, tak to považujem za obrovský útok na demokraciu a slobodu tlače, “ uzavrel premiér.

    Minister vnútra Robert Kaliňák priznal, že všetci sú otrasení vraždou novinára. „Od rána sme začali organizovať sily a prostriedky, tak na okresnej, ako aj celoštátnej úrovni, aby sa zapojili do tohto mimoriadne brutálneho trestného činu. Vražda sa pravdepodobne neodohrala včera, čo situáciu, samozrejme, nezlepšuje, ale všetky tímy sú nasadené na to, aby sme získali čo najviac dôkazného materiálu,“ doplnil premiéra minister vnútra s tým, že priorita je čo najrýchlejšie chytiť páchateľa.

    Ministerstvo vnútra preto uverejní na svojej stránke telefónne číslo, na ktorom sa budú prijímať aj anonymné podania. Okrem čísla 158 môže verejnosť kontaktovať políciu na telefónnom čísle +421 915 967 793.

    - Reklama -