Český aktivista po zavraždení novinára na Slovensku: Aj u nás je to len otázka času. Mafiáni ovládajú oba štáty, len Ficovi už prerástli cez hlavu

    0
    Premiér SR Robert Fico (Autor: TASR)

    „Pomerne dosť mi otvorila oči kauza zavraždeného novinára na Slovensku. My sme so Slovákmi prepojení pupočnou šnúrou, to, že u nás zatiaľ nedošlo k zavraždeniu novinára, považujem čiastočne za náhodu a čiastočne za otázku času – zvlášť v čase, v ktorom sa teraz nachádzame,“ napísal Pitron.

    On sám podľa svojich slov čaká, kedy sa konečne zdvihne nejaká politická sila a vyhlási totálnu vojnu skutočným víťazom Novembra 1989 aj tým, ktorí do krajiny neskôr prišli. „Kým to ešte fatálne neprerástlo cez hlavu ako Ficovi na Slovensku. Naši mafiáni s bielymi košeľami tu už štát dávno ovládajú. Pojem state capture bol najneskôr októbrovými voľbami do Poslaneckej snemovne naplnený. A stále sa aj tie demokratické strany boja. Boja sa toho, že sčasti ten systém vytvárali, participovali a stálo by ich to veľa hláv vo svojich vlastných radoch. Ale bez tej odvahy predstúpiť pred ľudí a spovedať sa, bez odvahy postaviť sa práve tým bielym golierom, nemôže byť dôvera ľudí v politiku a politikov,“ dodal Pitron.

    „Bez tejto odvahy tu bude vládnuť Babiš a jemu podobní. Niekto, u koho intuitívne ľudia cítia, že je natoľko silný, aby sa im postavil. Bohužiaľ si tí istí ľudia neuvedomujú, že dali moc do rúk nie bojovníkovi s bielymi goliermi (ten maximálne pozatvára svojich konkurentov a nastúpi na ich miesto), ale práve jednému takému bielemu golieru. Nie, nehovorím, že všetci politici kradnú. Iste sú v politike čestní ľudia, sám takých poznám. Ale politické strany naprieč politickým spektrom vypustili hydru, zúčastnili sa jej a dnes ju už nemajú vôbec pod kontrolou. Hydra začala ovládať ich,“ uzavrel so slovami, že ak niekto potrebuje dôkazy, nech sa pozrie, kto obklopuje prezidenta a premiéra Českej republiky.

    Zdroj: Facebook / Jakub Pitron

    - Reklama -