Klausov spolupracovník: Taliani dali jasne najavo, že majú plné zuby bruselského socializmu

    0
    Václav Klaus (vpravo) a Jiří Weigl (Autor: Hans Štembera)

    Talianske voľby sa skončili tak, že sa len ťažko odhaduje, kto sa stane budúcim premiérom, pretože nie je isté, kto nájde väčšinu v parlamente. Podľa Jiřího Weigla je však jedna vec nad slnko jasnejšia. Strany naklonené Bruselu dostali výprask.

    „To, čo občanom ordinujú jednotlivé vlády pod kuratelou Bruselu, ľudia čoraz viac odmietajú. Platí to od Británie na západe cez Nemecko v strede, Poľsko na východe až po Taliansko na juhu. Priority kozmopolitnej ľavice, ktoré prerástli celým tradičným európskym politickým spektrom, sú voličom cudzie. Migrácia, sexuálne menšiny či feminizmus sú umelé pseudoproblémy. Ľudia majú iné záujmy než sny ľavicových sociálnych inžinierov o novej Európe a novom človeku a nechcú vnucované ,dobro‘. Dávno vidia, že EÚ neprekvitá, že euro je pohroma (predovšetkým pre Taliansko) a migrácia evidentná existenčná hrozba. Vidia, že s tým vládnuci politici nielenže nič nerobia, ale ani robiť nechcú,“ napísal Weigl v komentári uverejnenom na stránkach think tanku Institut Václava Klause.

    A Weiglovi sa zdá, že strany, ktoré utrpeli volebnú porážku, začínajú mať strach z demokracie a z vlastných voličov. Strany, ktoré sa zaklínajú demokraciou, sa údajne snažia nasadiť občanom náhubok. Chcú obmedziť slobodu slova, chcú obmedziť slobodnú politickú súťaž a chcú odovzdať moc do rúk nadnárodných štruktúr.

    „Skrátka – zlí sú občania, ale politika, tá, ktorú odmietajú, je správna. Na tej sa nič meniť nebude a basta. Ak ju voliči nechcú a nechápu, môže za to Rusko, Putin, fake news a hackeri na internete. A tak sa to stále opakuje, až do trpkého konca,“ uzavrel Weigl.

    Celý text nájdete na webe IVK.

    - Reklama -