To, že premiér priniesol na rokovanie vlastný návrh deklarácie, považuje Kiska za nekorektné

    0
    Prezident SR Andrej Kiska (Autor: df)
    Podľa prezidenta sa v našej krajine od minulého týždňa zásadne zmenila atmosféra. Túto zmenu odštartovala vražda investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. 
     
    Prezident vidí len dve možnosti, ako obnoviť dôveru ľudí v štát a jeho predstaviteľov. „Zásadnú rekonštrukciu vlády, ktorá by nepolarizovala našu krajinu, alebo predčasné voľby.“ 
     
    Kiska hovoril aj o neprijatí deklarácie, ktorú navrhoval na stretnutí s Dankom a Ficom na Bratislavskom hrade. To, že premiér na rokovanie priniesol vlastný návrh deklarácie, považuje prezident za nekorektné. 
     
    „Nepovažujem za korektné prísť na naše stretnutie so zásadne iným návrhom textu, s ktorým som nemohol súhlasiť,“ skonštatoval Kiska. 
     
    Prezident je presvedčený, že podpísanie deklarácie v tej podobe, ako ju navrhoval on, by bolo upokojujúcim signálom pre celú spoločnosť. 
     
    „Verím, že ako spoločnosť sa dokážeme zomknúť a túto situáciu pokojne vyriešiť,“ vyhlásil Kiska a vyzval ľudí, aby boli na protestoch Za slušné Slovensko skutočne slušní. „Prosím, nech je slušné Slovensko naozaj slušným a nech je hlas každého slušného človeka naozaj počuť.“
     
    - Reklama -