Rekonštrukcia vlády neprichádza do úvahy, vyhlásil rezolútne Sólymos

    0
    Minister životného prostredia SR László Sólymos (Autor: TASR)

    Predstavitelia Mosta-Híd na prebiehajúcich koaličných rokovaniach nehovoria o rekonštrukcii vlády, oznámil Sólymos. „Túto vec vie vyriešiť nie rekonštrukcia vlády, ale predčasné voľby, a o tom sa rokuje. Rokuje sa o tom, že ako vyriešiť túto situáciu,“ vysvetlil. „Sme povedali, že tuto neprichádza do úvahy rekonštrukcia vlády, prichádzajú do úvahy predčasné voľby,“ doplnil.

    Sólymosa neprekvapilo, že na rokovanie vlády prišiel aj minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), ktorý v pondelok (12.3.) oznámil svoju rezignáciu. „Však je člen vlády,“ vysvetlil s tým, že Most-Híd vníma, že Kaliňák oznámil svoju demisiu. Rovnaký postoj zaujal aj minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD). Prítomnosť Kaliňáka na vláde nepovažuje za provokáciu. „Pretože prišiel medzi nás a všetkým členom vlády sa poďakoval za spoluprácu. 

    Podpredsedníčku Mosta-Híd a ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú zastupovala na rokovaní vlády štátna tajomníčka Mária Kolíková. Tá si nespomína, že by premiér Robert Fico (Smer-SD) niečo povedal na úvod rokovania kabinetu. To podľa nej prebehlo v pracovnej atmosfére.

    K otázke predčasných volieb Kolíková uviedla, že tieto nepomáhajú stabilite. „O tom som presvedčená, ale niekedy sú jediným možným riešením,“ domnieva sa štátna tajomníčka.

    Vláda začala v stredu rokovať s polhodinovým meškaním. Program sa po otvorení schôdze rozšíril o ďalšie body, tie zvládli prejsť členovia kabinetu za necelú štvrť hodinu. Sólymos bol jedným z mála členov vlády, ktorý prišiel medzi novinárov po rokovaní vlády. Médiám sa vyhol minister vnútra Kaliňák, ktorý tento týždeň ohlásil demisiu, no na rokovaní vlády sa zúčastnil, či minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) a minister obrany Peter Gajdoš (SNS).

    Pred médiá neprišiel ani Viktor Stromček (Smer-SD), ktorý skončil vo funkcii štátneho tajomníka ministerstva dopravy a tiež vo funkcii splnomocnenca vlády pre prípravu a realizáciu strategických parkov či zastupujúci minister kultúry Peter Pellegrini (Smer-SD). Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nominantka SNS) a minister práce Ján Richter (Smer-SD) síce medzi novinárov prišli, no odmietli komentovať aktuálnu politickú situáciu.

     

    - Reklama -