Europoslanec stupňuje rétoriku voči Slovensku: EP bude postupovať so všetkou tvrdosťou

    0
    Viktor Orbán a Manfred Weber (Autor: TASR)

    Europoslanci budú debatovať aj o zisteniach kontrolnej delegácie EP, ktorá minulý týždeň navštívila Slovensko, aby si urobila obraz o tom, ako sa vyvíja situácia po vražde, ktorá otriasla celou Európou.

    “Európska únia a najmä Európsky parlament stoja na strane občanov Slovenska. Chceme úplnú transparentnosť. Vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú absolútne neakceptovateľné. Základným princípom Európy musí byť sloboda médií, ako aj to, aby novinári pracovali bez toho, aby sa obávali o svoje životy. Preto budeme veľmi pozorne sledovať, či je vyšetrovanie v súlade s bežnými pravidlami, ” povedal pre RTVS Weber.

    Situácia na Slovensku je podľa neho mimoriadne znepokojujúca. “To, o čom investigatívny novinár Ján Kuciak písal, o prípadoch prepojenia na taliansku mafiu, jej činnosti na Slovensku a s tým súvisiacimi obvineniami, treba naozaj dôkladne vyšetriť. Európsky parlament bude postupovať so všetkou tvrdosťou, aby sa dozvedel, čo sa stalo,” vyhlásil predseda najsilnejšej frakcie v EP.

    - Reklama -