VIDEO Glváč tvrdo: Kiska zasadil k. o. Sulíkovi, Matovičovi a Kollárovi. Nebudú ho fotky s týmito ľuďmi niekedy diskvalifikovať?

    0
    Martin Glváč (Autor: TASR)

    Novým predsedom vlády, ktorý vo funkcii vystriedal Roberta Fica (Smer-SD), sa stal Peter Pellegrini (Smer-SD). Do funkcie ho vo štvrtok doobeda vymenoval prezident SR Andrej Kiska. Následne aj ostatných členov nového kabinetu.

    V utorok však prezident Kiska nevymenoval vládu v zložení, ktoré mu pôvodne predložil Pellegrini. Dôvodom bola najmä nominácia Jozefa Ráža na post ministra vnútra. „Posledné, čo potrebujeme, je, aby niekto riešil, kto bol s kým na motorkách alebo oslavách narodenín. Toto nie je cesta,” povedal o personálnych prepojeniach medzi Rážom mladším a exministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Objavila sa totiž fotografia, na ktorej je Ráž spolu s Kaliňákom.  Následne Peter Pellegrini na túto pozíciu nominoval Tomáša Druckera, ktorého prezident vo štvrtok vymenoval na ministra vnútra.

    K.O pre Sulíka, Matoviča a Kollára

    Podľa podpredsedu parlamentu Martina Glváča zo Smeru dal Kiska svojím rozhodnutím K.O. Richardovi Sulíkovi, Igorovi Matovičovi a Borisovi Kollárovi.

    „Áno môžeme mať aj takéto kritéria ako pán prezident, ale práve po tom dal stopku všetkým predsedom opozičných strán. V prvom rade Richardovi Sulíkovi, ktorý má video s Mariánom Kočnerom, na ktorom sa dohovára o voľbe generálneho prokurátora a tvorbe kandidátky SaS. Potom pánovi Kollárovi, ktorý má fotku s mafiánmi, pričom má niektorých aj vo svojom poslaneckom klube. Taktiež pánovi Matovičovi, ktorý je uznaný daňový podvodník a len pre premlčanie nemohol byť stíhaný, pričom má za hlavného ideológa v Bratislave človeka, ktorý sa netajil dobrými vzťahmi s mafiou,“ povedal Glváč.

    Konanie prezidenta zaviedlo podľa Glváča tzv. Rážovu klauzulu. „Doteraz sme poznali len kvalitné piesne zakladateľa skupiny Elán Joža Ráža, ale dnes poznáme už aj tzv. Rážovú klauzulu. Pán prezident Kiska týmto diskvalifikoval do akékoľvek vlády v budúcnosti pána Sulíka, Kollára a Matoviča. Dúfam, že bude mať na nich rovnaké kritéria aj každý ďalší prezident,“ dodal podpredseda parlamentu.

    „Chcem len trochu o tom zapochybovať a to z jedného dôvodu. Keď išlo o stabilitu krajiny a Kiska mal rozprávať s vládnymi stranami, tak si ako prvého pozval pána Kollára, potom pána Matoviča a potom Sulíka. Nebudú fotky s týmito ľuďmi niekedy diskvalifikovať aj prezidenta Kisku?“ opýtal sa na záver Glváč.

    - Reklama -