V Nemecku je utečencom blaho. Ale dievčatá a ženy majú strach. Tu sú štatistiky

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Kern sa odvoláva na oficiálne štatistiky BKA a tvrdí, že aj napriek minuloročnému poklesu migračnej vlny v Nemecku stále neklesá počet znásilnení či prípadov sexuálneho obťažovania, za ktoré nesú zodpovednosť migranti z Afriky a Blízkeho východu. „Každý deň za prvých deväť mesiacov minulého roka mali na svedomí takmer trinásť takých prípadov, čo je štvornásobný nárast v porovnaní s rokom 2014, keď ešte migračná kríza nebola,“ píše Kern.

    Spolkový kriminálny úrad evidoval za prvé tri kvartály minulého roka 3 466 znásilnení či prípadov sexuálneho obťažovania, z ktorých spáchania obvinili páchateľov s prisťahovaleckými koreňmi. Značný nárast je však zrejmý aj v porovnaní s rokom 2016, keď za celých dvanásť mesiacov došlo k 3 404 sexuálnym zločinom. To znamená, že denne došlo k deviatim prípadom sexuálneho zneužívania alebo sexuálneho obťažovania.

    „Najvýraznejší rozdiel však panuje v porovnaní s rokmi pred migračnou krízou. V roku 2013 úrady evidovali 599 prípadov, o rok neskôr 949 a v roku 2015, keď v septembri kancelárka otvorila hranice státisícom migrantov, došlo k 1 683 prípadom,“ uvádza Kern s tým, že skutočné čísla budú ešte oveľa vyššie. „V priemere sa podľa policajných štatistík rieši len asi polovica prípadov, ku ktorým reálne dôjde.“

    Ako ďalej Kern poznamenáva, nemecká polícia sa často u páchateľov nezmieňuje o ich prisťahovaleckých koreňoch, hovorí, že majú „južanský vzhľad“, „tmavú pokožku“ a pod. V ďalšej časti textu už Kern uvádza konkrétne prípady znásilnení, z ktorých sa zodpovedali migranti. „Mnoho takýchto prípadov sa deje vo verejných dopravných prostriedkoch či v čakárňach. Alarmujúca je situácia hlavne v Berlíne, kde polícia v roku 2017 evidovala takmer 300 prípadov. Teda dvojnásobne viac ako rok predtým.“

    Medzi mediálne najviac prepierané prípady patril za minulý rok násilný útok afrického migranta, ktorý v apríli 2017 v rekreačnej oblasti Siegaue pri Bonne s mačetou v ruke zaútočil na mladý kempujúci pár. Najprv ich napadol, odcudzil im cennosti a potom pod hrozbou zabitia vytiahol mladú ženu pred stan a tam ju znásilnil. Jej priateľa prinútil čakať v stane. Súd mužovi z Ghany v októbri 2017 udelil zatiaľ neprávoplatný trest odňatia slobody jedenásť a pol roka.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -