Dcéra Skripaľa je už podľa BBC pri vedomí a rozpráva

    0
    Policajti uzatvárajú vstup na parkovisko supermarketu po tom, ako objavili podozrivé auto, v blízkosti ktorého našli bývalého ruského špióna Sergeja Skripaľa a jeho dcéru. (Autor: TASR)

     “Na liečbu reagovala dobre, stále však 24 hodín denne dostáva odbornú klinickú starostlivosť,” uviedli podľa BBC miestni lekári. 

    Bývalého plukovníka ruskej vojenskej rozviedky GRU Sergeja Skripaľa, ktorý pracoval pre britské tajné služby, a jeho dcéru Juliju našli 4. marca v bezvedomí na lavičke pred obchodným centrom v anglickom meste Salisbury, kde žijú. 

    Podľa Británie išlo o útok neznámych páchateľov, pri ktorom s vysokou pravdepodobnosťou použili látku novičok, vyvinutú v bývalom Sovietskom zväze.

    Skripaľovcov po útoku previezli v kritickom stave do nemocnice, kde sú už takmer štyri týždne. Sergej Skripaľ zostáva naďalej v kritickom, no stabilizovanom stave. 

    V reakcii na útok nervovou látkou sa Británia, USA a viac ako 20 západných spojencov rozhodli vyhostiť ruských diplomatov. Rusko varovalo, že ide o nepriateľský krok a vo štvrtok oznámilo odvetné opatrenia.  

    - Reklama -