Mať brata je cool. Tisíce ľudí v Prahe protestovali proti umelým potratom

    0
    Vianočné trhy na Staromestskom námestí v Prahe (Autor: TASR)

    Polícia uviedla, že na pochode sa zúčastnilo približne 5000 ľudí, usporiadatelia počet odhadli na 8000. Z Klárova prešiel sprievod cez Staré Mesto na Václavské námestie. Niektorí účastníci pochodu niesli veľké biele kríže alebo tabuľky s nápismi “Dieťa je nádej”, “Dieťa je budúcnosť” alebo “Mať brata je cool”.

    Národný pochod za život a rodinu ukončilo požehnanie olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera a spoločný spev Svätováclavského chorálu a českej hymny. Podľa usporiadateľov potraty prispievajú k tomu, že početne klesá česká populácia.

    Ľudia, ktorí proti pochodu protestovali, rozvinuli na pomníku svätca transparent s nápisom “Ježiš nám dal slobodu, neberte ju ženám”. Po výzve polície, aby z pomníka zliezli, sa nechali odviesť ťažkoodencami.

    K protestu sa prihlásil Inštitút pre mágiu a slobodu, ktorý svoj protest nazval “Zrazom čarodejníc”. Názvom vraj chceli naznačiť, kam môže viesť snaha o presadenie poslušnosti. Na organizátoroch pochodu im vadí to, že svoje aktivity prezentujú ako snahu o obranu žien v ťažkej životnej situácii, pričom jedným z cieľov hnutia je aj plošný zákaz interrupcií.

    - Reklama -