Ak Drucker nevysvetlí pochybnosti okolo pozemkov, musí odísť, zdôrazňuje Galko

    0
    Ľubomír Galko a Richard Sulík (Autor: df)

    Podľa liberálov je Drucker naivný, ak sa domnieva, že podozrenia z korupcie môže odbiť slovami, že podnikanie jeho manželky je „postavené rýdzo na trhových princípoch a v žiadnom prípade nie je spojiteľné s jeho pôsobením v akejkoľvek verejnej funkcii”.

    Presvedčení sú o tom zástupcovia SaS, podľa ktorých by mal Drucker predstúpiť pred médiá so všetkými dokladmi a zodpovedať im všetky otázky. “Ak pochybnosti nevysvetlí, musí zo svojej funkcie odísť,” zdôraznili podpredseda strany Ľubomír Galko.

    Líder OĽaNO Igor Matovič v pondelok (9.4.) vyhlásil, že Drucker a jeho manželka získali pozemky pri Trnave a v samotnom meste za desatinu ich trhovej hodnoty. Ušetriť tak mali až 1,38 milióna eur, ktoré tak skončili v ich peňaženke. Druckera vyzval, aby zverejnil všetky dokumenty k tomu, ako pozemky nadobudol. Podľa Matoviča Drucker najskôr ako šéf Slovenskej pošty podpísal s firmou Rempo viaceré dodávateľské zmluvy. Neskôr mala jeho manželka získať od spoločnosti s rovnakými majiteľmi, ako má Rempo, pozemky pod cenu v Špačinciach a v Trnave.

    Drucker Matovičove tvrdenia rezolútne odmietol a označil ich za vykonštruované obvinenia. Ohradila sa aj firma Rempo. Matovičove slová označili majitelia a konatelia Klára Dvorecká a Stanislav Baláž za 'vyfabulované konštrukcie'.

    - Reklama -