Slovenskí Maďari sú podľa Matoviča lojálni voči svojmu štátu, Hlina v tom chce mať jasno

    0
    József Menyhárt, Richard Sulík, Alojz Hlina a Igor Matovič (Autor: TASR)

    „Slovensko je od Oravskej Polhory po Komárno a my sme slovenskí politici, ktorí robia slovenskú politiku pre ľudí žijúcich na Slovensku. Pokiaľ sa na tomto zhodneme, potom nie je problém hľadať prieniky,” povedal Hlina po rokovaní s partnermi za okrúhlym stolom.

    Matovič je o lojálnosti občanov maďarskej národnosti voči Slovensku presvedčený. Aj oni chcú, aby na južnom Slovensku boli funkčné nemocnice, dobré školy a aby nemuseli odchádzať od rodín za prácou inam.

    „Vážime si týchto ľudí, sme vlastenci a preto nám záleží na tom, aby sa ľudia bez ohľadu na národnosť cítili na Slovensku dobre. Preto sme podali pomocnú a partnerskú ruku SMK,” doplnil s tým, že na Slovensku sa majú dobre cítiť všetci ľudia bez ohľadu na národnosť. S Mostom-Híd Matovič spolupracovať nechce.

    SaS, OĽaNO (obe parlamentné), KDH a SMK (obe mimoparlamentné) sa v piatok stretli za okrúhlym stolom. Chcú ľuďom ukázať, že vedia spolupracovať. Naznačili, že štvorlístok by mohol byť základom budúcej vládnej koalície. Sú presvedčení, že vedia vytvoriť alternatívu voči súčasnej vláde.

    - Reklama -