Smerácka primátorka Humenného sa pustila do organizátorov protestov Za slušné Slovensko. Toto im odkázala

    0
    Jana Vaľová (Autor: Facebook, Jana Vaľova)
    Primátorka verí, že sa organizátori ospravedlnia magistrátu a občanom mesta za to, že obvinili vedenie Humenného zo šírenia hoaxov (nepravdivých správ) v súvislosti s protestmi Za slušné Slovensko. 
     
    „O týchto zhromaždeniach chcem uviesť, že mesto Humenné a ani jeho facebookový profil doteraz nikdy neinformovali o žiadnom z týchto zhromaždení, pretože naše stránky informujú najmä o činnosti samosprávy alebo o dôležitých oznámeniach týkajúcich sa života občanov,“ napísala v reakcii Vaľová. 
     
    Primátorka Humenného pripomenula, že magistrát mesta organizátorom promptne vyhovel v požiadavke na vstup motorového vozidla na pešiu zónu, a to do niekoľkých hodín od podania žiadosti, aj keď zákonná lehota na jej vybavenie je 30 dní. 
     
    Nedorozumenie zrejme vzniklo vďaka facebookovej stránke, ktorá budila dojem, že patrí mestu Humenné a šírila nepravdivé správy o protestoch v meste.  
     
    „Mesto nemá žiadnu možnosť a ani dôvod, a nie je vyšetrovací orgán, aby vyšetrovalo, komu patrí aká stránka. Tu si zrejme buď z neznalosti, alebo úmyselne niekto chcel zamienať facebookové stránky, aby mohol očierňovať mesto Humenné. Veľmi lacný trik ale hlavne, že poslúžil organizátorom na medializáciu,“ vysvetľuje Vaľová. 
     
    V závere oficiálnej reakcie primátorka Humenného píše, že verí v ospravedlnenie zo strany organizátorov protestov Za slušné Slovensko. 
     
     
    - Reklama -