Lavrov: Rusko bude pokračovať v boji za dodržiavanie územnej celistvosti Sýrie

    0
    Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov (Autor: TASR)

    Ruský prezident zároveň nemeckej kancelárke povedal, že sobotňajšie útoky značne poškodili úsilie o dosiahnutie mieru v Sýrii, uvádza sa podľa agentúry DPA vo vyhlásení Kremľa. 

    Na margo najnovších vzdušných útokov v Sýrii sa vyjadril aj ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, ktorý povedal, že Rusko bude “pokračovať v boji za dodržiavanie zvrchovanosti a územnej celistvosti Sýrie”. 

    Nedávna eskalácia zasahovania Západu do sýrskej občianskej vojny má negatívny vplyv na “celý systém medzinárodných vzťahov”, povedal Lavrov pre agentúru TASS. 

    Ozbrojené sily Británie, Francúzska a Spojených štátov podnikli v sobotu nadránom útoky na viaceré objekty v Sýrii, čo malo byť odvetou za údajné použitie chemických zbraní sýrskou armádou v meste Dúmá pri Damasku.

    Mali by sa stretnúť

    Nemecká spolková kancelárka Merkelová sa podľa vlastných slov v dohľadnom čase stretne s prezidentom Ruskej federácie Putinom. Termín schôdzky však zatiaľ nie je dohovorený.

    Šéfka nemeckej spolkovej vlády počas návštevy novozélandskej premiérky Jacindy Ardernovej v Berlíne v utorok vyhlásila, že počet tém na vzájomnú výmenu názorov a diskusiu – od Ukrajiny cez problematiku zemného plynu až po tú najvážnejšiu, konflikt v Sýrii – si vyžaduje osobné stretnutie v dohľadnom čase.

    Informácie priniesli tlačová agentúra DPA a prvý program verejnoprávnej nemeckej televízie ARD.

    - Reklama -