VIDEO Pellegrini pri sadení zemiakov: Viem, aká je drina robiť na poli. Čistý marketing. “Namakal“ sa v klimatizovanom traktore, kontruje opozičný poslanec

    0
    Peter Pellegrini (Autor: Facebook/ Peter Pellegrini)

    Predseda vlády Peter Pellegrini sa v nedeľu na sociálnej sieti Facebook pochválil, že sadil zemiaky. „Využil som dnešné pekné počasie a zasadil zemiaky. A nielen sebe, ale aj susedom. Tak to robím každý rok,“ napísal k videu.

    „Premiér-nepremiér. Ak chceme mať na jeseň úrodu, musíme sa o to postarať,“ hovorí pri vlečke traktora Pellegrini, ktorý následne sadá do traktora a sadí zemiaky.

    Pellegrini zároveň všetkým zaželal, aby sme sa na jeseň tešili z dobrej úrody. „Viem, aká je drina robiť na poli a vždy budem stáť na strane poctivých poľnohospodárov a farmárov. Ak im bolo ukrivdené, vinníci musia byť potrestaní,“ dodal.

    Pčolinský: Čistý marketing. „Namakal“ sa v klimatizovanom traktore

    Podľa poslanca Sme rodina Petra Pčolinského si Peter Pellegrini svojím videom, ako sadí zemiaky, robí iba marketing. „Toto jeho ´pracovné´ video považujem za čistý marketing, ktorým sa chce predseda vlády ukázať ako bežný človek pracujúci na poli. V nedeľu. Ale nevadí, niekto je kresťan, niekto komunista,“ napísal vo svojom blogu Pčolinský.

    Pčolinský zároveň porovnal svoje sadenie zemiakov s premiérovým. „Zarazila ma však iná vec. Predseda vlády sadil zemiaky traktorom so sádzačkou, na malom kúsku, odhadujem asi 10 árov. Prišlo mi to úsmevné, pretože moju mladosť som strávil na poli s motykou v ruke. Každý rok sme posadili zemiaky na niekoľkonásobne väčšej ploche ako pán premiér, ale ručne. Traktor so sádzačkou nemal nikto, pretože to bola neskutočne drahá vec. Nehovoriac o ďalších desiatkach árov kukurice, kŕmnej repy, kapusty, cibule či pšenice. Museli sme pracovať na poli a dopestovať si, čo sa dalo. Všetko ručne. Preto mi príde úsmevné, ako sa predseda ´namakal´ v klimatizovanom traktore,“ dodal s tým, že pre Sme rodina je poľnohospodárstvo priorita.

    Nočná služba a 497 zvarkov

    Do pozície pracovitého človeka sa staval aj Pellegriniho predchodca Robert Fico. Ten napríklad išiel v novembri 2017 na nočnú službu do Automobilového priemyselného parku Lozorno. „Je to veľká skúsenosť. Mal som tri ciele – nič nepokaziť, niečo urobiť a hlavne poďakovať fantastickému kolektívu,“ povedal Fico, pričom sa pochválil, že urobil za nočnú službu 497 zvarkov.

    „Ficova žatva“

    Expremiér Robert Fico sa tiež každý rok ukazoval na poli, kde hodnotil úrodu pri žatve. Minulý rok sa zúčastnil na žatve v obci Drahovce pri Piešťanoch. O udalosti sa diskutovalo najmä po spoločnej fotografii Fica s dievčinou v kroji, ktorú si bývalý premiér posadil na kolená. „Naozaj ma veľmi mrzí, čo niektoré médiá a tí zúfalci, a chudáci na sociálnych sieťach vyvádzajú. Akým spôsobom urážajú a ponižujú toto dievča,“ povedal.

    Ficovi mal dokonca podľa jeho slov napísať list otec dievčaťa a hovorí v ňom, že mu prekáža správanie sa okolo jeho dcéry. „Viete, ja som v politike 25 rokov a vydržím veľa. Takže zúfalci a chudáci na sociálnych sieťach, útočte na mňa, nech ja som váš terč,“ prízvukoval Fico. Viac sme o tom písali TU.

    Robert Fico počas žatvy Zdroj: TASR

    Bývalý premiér sa staval do pozície „obyčajného človeka“ aj napríklad vtedy, keď bral do rúk kladivo a v košeli staval máj či sfáral do bane.

    - Reklama -