Sulíkovci: Nútené manželstvá, mrzačenie pohlavných orgánov. Voči týmto cudzím kultúrnym vplyvom, ktoré sa dostávajú do Európy prostredníctvom migrácie, musí západná civilizácia bojovať ako celok

    0
    Richard Sulík v centrále SaS (Autor: SITA)
    Liberáli čelila v apríli aj otázke o takzvanom Istanbulskom dohovore, ktorý na Slovensku rozhádal spoločnosť. Jeho cieľom má byť zastavenie páchania násilia na ženách a zosúladenie právnych noriem členských krajín Rady Európy tak, aby bola ženám, dievčatám a ďalším skupinám ohrozeným násilím zabezpečená rovnaká úroveň ochrany v celej Európe. Kritici však tvrdia, že dohovor pretláča rodovú (gender) ideológiu. 
     
    V odpovedi na otázku čitateľa PL, aký je postoj SaS k Istanbulskému dohovoru, liberáli pripomínajú, že ich predseda a europoslanec Richard Sulík dohovor už podporil v Európskom parlamente a strana vyzvala vládu, aby ho podporila tiež. 
     
    „Ochranu žien pred násilím považujeme za celoeurópsku tému, za tému s dosahom na ochranu západnej civilizácie, ktorá ženám priznáva rovnaké práva a slobody ako mužom. Svoj hlas za Istanbulský dohovor opierame napríklad aj o zákaz nútených manželstiev, zákaz manželstiev detí a zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov. Voči týmto cudzím kultúrnym vplyvom, ktoré sa dostávajú do Európy prostredníctvom migrácie, musí západná civilizácia bojovať ako celok,“ píše v odpovedi SaS. 

    Odvolávanie v polícii

    Čitateľ podpísaný pod ďalšou otázkou ako Frollo sa SaS pýtal, či chcú liberáli odvolávať celú republiku, keď volajú po ráznejších krokoch a odvolávaní v radoch polície a v Národnej kriminálnej agentúre (NAKA). Nechýba ani obvinenie, že SaS sa nevie dočkať, kým sa dostane k moci. 
     
    SaS odpovedá, že „považuje za neprijateľné, aby políciu ovládol rodinný klan Bödörovcov a ich súkromná bezpečnostná služba napojená na stranu Smer-SD“. Liberáli tvrdia, že odstupujúci riaditeľ Policajného zboru Tibor Gašpar a odstupujúci šéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer celé roky pracovali na tom, aby ani ich prípadná výmena neohrozila to, čo liberáli nazývajú „chobotnicou“. 
     
    SaS navyše pripomína, že Gašpar aj Krajmer majú silné väzby na rodinu Bödörovcov. „Na základe toho sme presvedčení, že očista polície a prokuratúry sa dá dosiahnuť len generálnou výmenou ľudí na riadiacich stupňoch, čo sa dá docieliť len novou vládou,“ odpovedá najsilnejšia opozičná strana čitateľovi na webe PL. 

    Už aj vy?

    Ďalší z čitateľov sa pýta, či už aj SaS ide predstavovať svoju vlastnú tieňovú vládu, ako to urobil Igor Matovič na čele hnutia OĽaNO-NOVA a pripomína, že najskôr treba vyhrať voľby, až potom prerozdeľovať posty vo vláde. 
     
    Saskári tvrdia, že na to idú poctivo a chcú uspieť vo voľbách, ale najskôr chcú voličom ponúknuť serióznu ponuku, aby ich vôbec volili. „Súčasťou tohto je aj personálna politika. Voličom ponúkneme poctivú a pripravenú stranu,“ sľubujú liberáli. 
     
     
    SaS sa označuje za stranu, ktorá má pohromade všetky tri „O“, teda, Obsah, Osobnosti a Organizáciu.

    Nepredbiehajme udalosti

    Jeden z čitateľov sa v otázke chytá vyjadrenia liberálov o tom, že SaS je „najlepšie pripravenou stranou na prevzatie zodpovednosti za krajinu“ a pýta sa, s kým a na ako dlho by chceli saskári zložiť prípadnú vládu, ak by sa im teda podarilo vyhrať parlamentné voľby. 
     
    „Chceme sa v prvom rade sústrediť na náš volebný výsledok. Spraviť si čo najlepšie všetky naše domáce úlohy. Nepredbiehajme udalosti. Základom je urobiť všetko pre to, aby sme občanov Slovenska presvedčili, že voliť SaS je správna voľba. Priznávame, nie sme bez chýb, ale sme o x levelov lepší ako tí, ktorí nám vládnu dnes,“ píše strana SaS. 
     
    Liberáli v odpovedi dodávajú, že o tom, s kým bude alebo nebude strana spolupracovať, sa rozhodne až po volebnej noci, keď bude jasné, ktoré strany a s akým mandátom sa dostali do parlamentu. 

    Podvod na voličoch?

    Na profile strany SaS na stránke PL sa objavila aj otázka, v ktorej sa čitateľ pýta, či išlo o podvod na voličoch, keď liberáli v NR SR avizovali návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze na skrátenie volebného obdobia. 
     
    Odpoveď je jednoznačná a čitateľa možno poteší. „Nie je to žiadny podvod na voličoch. Súčasťou májovej schôdze parlamentu bude návrh ústavného zákona o skrátení volebného obdobia,“ píšu saskári. 

    Peniaze nie sú všetko

    „Ja by som zatvoril obchody aj v nedeľu, veď nikto nie je dementný, aby si nevedel nakúpiť
    jeden deň vopred alebo vo vašich radoch máte s tým nejaký problém?“ pýta sa čitateľ v súvislosti s nedávnym vyjadrením predsedu SaS Richarda Sulíka, ktorému sa nepáči, že niektoré obchody majú cez sviatky zatvorené. 
     
    Liberáli sa vraj na vec pozerajú filozoficky. „Hnevá nás, keď si politici myslia, že vedia lepšie, ako majú ľudia žiť než samotní ľudia. Tento sklon k večnému diktovaniu zákazov a príkazov nám prekáža, lebo postupne kradneme ľuďom slobodu,“ vysvetľujú saskári na profile strany uverejnenom na stránke PL. 
     
    - Reklama -