Spisovateľ Kuras: Európske elity sú hypnotizované do odovzdania Európy islamskej nadvláde a premeny európskej kultúry v africkú

0
Spisovateľ Benjamin Kuras (Autor: Jan Rychetský)

Pred pár dňami prebehla českými médiami kuriózna správa, pri ktorej človek nevie, či sa má smiať, alebo nad ňou horekovať. Bodygard Usámu bin Ládina Sami A. žije v nemeckom Bochume a od nemeckej sociálky dostáva pre seba a svoju rodinu mesačne asi 1200 eur. Pritom je to džihádista, radikál a preukázateľne presvedčil niekoľko ľudí na svätú vojnu. Nemecký súd odmietol jeho vyhostenie do Tuniska, pretože by mu tam mohli ublížiť. Čo na to povedať?

Je dnes úplne bežné vo všetkých západoeurópskych krajinách chrániť džihádistov a deportovať ich protivníkov – teda našich spojencov proti džihádu. V Británii je teraz veľká debata o osude 150 afganských tlmočníkov, ktorí slúžili v britských jednotkách v Afganistane a preto ich považujú za zradcov či špiónov, a britská armáda im zachránila životy odvozom do Británie. Po niekoľkých rokoch legálneho pobytu, ktorý vypršal, s nimi vláda zaobchádza ako s ilegálmi a hrozí im miesto predĺženia pobytu deportácia, čiže de facto usmrtenie, a to aj napriek protestom britských dôstojníkov.

Švédsko sa chystalo deportovať do Iránu konvertitu z islamu na kresťanstvo s vedomím, že mu tak hrozí okamžitá smrť. Či ho skutočne deportovalo, alebo mu ponúkla azyl niektorá iná krajina, mi už ušlo. Podobných prípadov bolo v Nemecku niekoľko.

Francúzsky prezident Macron vo svojom nedávnom prejave predložil taký nenápadný návrh, ktorého fígeľ spočíva v tom, že o prijatí migrantov by mohli rozhodnúť nižšie stupne samosprávy – trebárs hajtmanstvo či radnica – a za to (či na to) by dostali finančnú európsku podporu (zdroj: Echo24, autorka Lenka Zlámalová). Tým by sa obišiel prípadný nesúhlas vlád. Nie je toto nebezpečné?

Macron prichádza azda už každý týždeň s niečím absolútne zradným. Asi pred týždňom oznámil, že Európa sa musí pripraviť na milióny Afričanov. Európske elity ako on, Juncker a Merkelová sú hypnotizovaní do odovzdania Európy islamskej nadvláde a premeny európskej kultúry v africkú. Nechápem presne, prečo to robia, ale zatiaľ jediné logické vysvetlenie je, že majú potrebu sa (a nás všetkých) ubičovať na smrť za niekdajší kolonializmus a snahu premeniť tamojšiu kultúru na našu, čiže naučiť ich čítať, písať, počítať, pracovať, vyrábať, predávať, spravovať a riadiť.

V Maďarsku sa tretíkrát za sebou celkom jasne stal víťazom volieb Viktor Orbán. Luxemburský minister zahraničia Jean Asselborn v reakcii na to hovoril o potrebe rýchlo odstrániť “hodnotový nádor”. Čo sa má diať prostredníctvom peňazí tak, že pre neposlušnú krajinu majú byť zmrazené – a  rozmrazené až v čase, keď sa príslušná krajina “napraví”. Ako to okomentuje?

Ďalší dôkaz, že západná Európa sa premenila na totalitný štát, ktorý sa čím ďalej arogantnejšie zviditeľňuje, najprv vďaka brexitu (keď ani vlastne po dvoch rokoch od referenda nevieme, ako nakoniec skončí), teraz vďaka neposlušnosti krajín, ktoré si ešte chcú ubrániť národnú a ideovú slobodu. Že takto budú raz hovoriť politici krajín, ku ktorým Stredoeurópania vzhliadali s nádejou, že sa od nich naučia slobode a demokracii, určite nikomu v strednej Európe nenapadlo.

V biznise by to bolo brané ako hrubé porušenie zmluvy a okamžitý dôvod na jej ukončenie. Tým sa zmluva o vstupe do EÚ, a samozrejme, potom lisabonská zmluva, stávajú neplatné a stredná Európa má právo neplniť voči EÚ žiadne ďalšie záväzky a neprijímať ďalšie rozkazy. Malo by sa to každopádne skúsiť, spoločne s celou V4. Bude zaujímavé sledovať, čo sa bude diať. Brusel ju potrestá zastavením grantov. Ona potrestá Brusel zastavením príspevkov. Skončiť sa to môže ako? Križiackym ťahaním? Upálením Orbána?

V tej súvislosti mi napadá, či podľa vás ustojí Babišova vláda ten tlak, ktorý sa dá očakávať okolo Dublinu IV?

Ak ho neustojí, mal by to byť dôvod na jej zosadenie a možno aj stíhanie za vlastizradu. Prinajmenšom vyslovenie nedôvery a vyhlásenie nových volieb.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odhalil kópie dokumentov o iránskom jadrovom programe, ktoré izraelská tajná služba Mosad získala počas bleskovej akcie. Netanjahu na základe toho tvrdí, že Irán klamal a usiluje o jadrové zbrane. Napríklad novinárka Tereza Spencerová špecializujúca sa na Blízky východ v rozhovore pre PL.cz upozorňuje, že izraelský premiér nepredložil žiadne nové dôkazy, ale len informácie, ktoré zazneli už v decembri 2015 na uzavretom zasadnutí zboru riaditeľov Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu. Niektorí americkí zástancovia dohody s Iránom podotýkajú, že hlavným Netanjahuovým cieľom bolo poskytnúť Trumpovi falošný dôvod na odstúpenie od zmluvy. Čo si o tom myslíte vy?

Netuším, ako pani Spencerová v tej veľkej hromade dokumentov mohla poznať, že sú to práve tie, čo boli predložené v roku 2015, ale z jej inak zaujímavo informatívnych článkov a rozhovorov som si všimol, že samotné slovo Izrael v nej budí besnotu. Takže ja sa radšej nechám ohlupovať Netanjahuom než pani Spencerovou.

Je Izrael tak ostro zameraný na Irán preto, že zo všetkých okolitých krajín, ktoré by najradšej vymazali židovský štát z mapy, je Irán najsilnejší protivník?

Izrael je ostro zameraný na svoje fyzické prežitie v mori vražedných nepriateľov. Z tých je Irán vojensky najmocnejší a svoju nenávisť vyslovuje najhlasnejšie. Už teraz – vlastne dlhšie – má proti Izraelu v Libanone nasadené jednotky dobre cvičených hrdlorezov zvaných Hizballáh, vyzbrojených raketami, a začína ovládať Sýriu. Či má, alebo nemá výrobu jadrových zbraní, je opäť téma, v ktorej sa radšej nechám ohlupovať izraelskou propagandou ako pani Spencerovou.

Keď niekto donekonečna opakuje, že vás chce zabiť, začnete mu to radšej veriť, čo keby náhodou bol poctivý a neklamal.

- Reklama -