Kancelárka nemôže vládnuť ako diktátor! AfD napadla Merkelovej migračnú politiku na ústavnom súde

    0
    Angela Merkelová (Autor: TASR)

    Ako odznelo na tlačovej konferencii v Berlíne, frakcia Alternatívy pre Nemecko (AfD) podala tento podnet na ústavný súd ešte 14. apríla.

    Konanie na ústavnom súde “môže zmeniť svet” a v prípade, že sa sudcovia stotožnia s názorom AfD, tak ho aj zmení, pretože kancelárka bude musieť rezignovať za “nula minút”, odznelo na tlačovej konferencii Stephana Brandnera, inak predsedu právneho výboru parlamentu.

    Podľa jeho slov použil slovné spojenie vláda bezprávia ako prvý dlhoročný líder Kresťanskosociálnej únie (CSU), v súčasnosti spolkový minister vnútra Horst Seehofer na margo utečeneckej politiky vtedajšej i súčasnej kancelárky. Brandner zároveň poznamenal, že “my zrealizujeme to, čo Seehofer oznámil, ale nezrealizoval”.

    Kancelárka nemôže vládnuť ako diktátor, aj ona musí rešpektovať platné zákony, vyhlásil druhý muž frakcie AfD Jürgen Braun. Podľa jeho názoru by rozhodnutia o zásadných otázkach týkajúcich sa celej krajiny mal prijímať Bundestag, avšak vláda ho v tejto veci nezapojila do procesu rozhodovania a tak sa krajina od septembra 2015 nachádza vo výnimočnom stave.

    - Reklama -