Kiskov človek: Môžeme mať problém zostaviť vládu bez Smeru

    0
    Prezident Andrej Kiska (Autor: TASR)
    Baťo, ktorý je v súčasnosti poradcom prezidenta Kisku, v rozhovore pre Denník N priznáva, že po parlamentných voľbách „pre ideologickú vojnu môžeme mať problém zostaviť vládu bez Smeru či SNS“.
     
    Prezident je otvoreným kritikom súčasnej koalície a najmä Smeru, ale jeho poradca svojím vyjadrením, zdá sa, naznačil, že by sa Kiska a ľudia okolo neho v budúcnosti možno dokázali zmieriť aj s tým, že bez Smeru sa vláda jednoducho nebude dať zostaviť ani na budúce volebné obdobie. 
     
    Na tom, že Kiska už teraz plánuje vstupovať do parlamentnej politiky ako protiváha súčasnej vládnej koalície, aj keď je stále prezidentom, nevidí Baťo žiaden stret záujmov. 
     
    „Nie je to konflikt záujmov. Je to netypická situácia, lebo obvykle je človek najskôr dlho v politike a potom sa stane prezidentom. Andrej Kiska sa najskôr stal prezidentom a teraz uvažuje, ako pokračovať ďalej… Veď Kiska ako prezident štyri roky aktívne do slovenskej politiky zasahuje. Nebude robiť iné, nevidím v tom konflikt záujmov,“ tvrdí Baťo v rozhovore pre Denník N. 
     
    Konflik záujmov nevidí Baťo ani v tom, že on sám pracuje momentálne pre prezidenta a ten ho otvorene označil v médiách za človeka, s ktorým chce na politickej báze spolupracovať aj po odchode z Grasalkovičovho paláca. 

    Kiska si necháva čas

    Okrem Rada Baťa počíta Kiska po odchode z Prezidentského paláca aj s Romanom Krpelanom, ktorý je v súčasnosti jeho hovorcom. Ako bude postupovať ďalej, chce Andrej Kiska oznámiť ešte tento rok. 
     
    „Potrebujem mať čas na to, aby som mohol všetko pripraviť, naplánovať. To, čo plánujem spraviť, oznámim neskôr, skutočne ku koncu roka s tým, že už presne chcem povedať, čo by to malo byť,“ uviedol Kiska. Viac sme písali TU
     
    Prezident odmietol komentovať reči, že by mohol spolupracovať s hnutiami Progresívne Slovensko či Spolu, alebo konkrétnymi ľuďmi ako napríklad Mikuláš Dzurinda, Ivan Mikloš či Iveta Radičová. 
     
    Politológ a bývalý politik Miroslav Kusý v nedávnom rozhovore pre Parlamentné Listy uviedol, že nevidí zmysel v tom, aby sa Kiska vôbec púšťal do politickej spolupráce s Dzurindom či Miklošom, ktorý, mimochodom, svoj návrat do slovenskej politiky vylúčil. 
     
    - Reklama -