Americký spisovateľ sa ozval na podporu „nespravodlivo odsúdeného“ kritika islamu

    0
    Tommy Robinson, jeden z lídrov britského hnutia Pegida (Autor: Reprofoto, Youtube)

    „Do Londýna som zavítal, keď som bol ešte veľmi mladý, a môžem povedať, že žiadne iné európske mesto na mňa nemalo taký vplyv. Napokon bez celej Veľkej Británie by nevznikla ani Deklarácia nezávislosti USA. Bohužiaľ, v posledných rokoch sa táto krajina odklonila od hájenia slobody. Zakázaný vstup do nej majú kritici islamu Robert Spencer aj Geert Wilders. Britský kritik islamu Tommy Robinson je pod sústavným tlakom polície, úradov a súdov.“

    Podľa Bawera je zrejmé, že britské úrady si želajú, aby Robinson opustil krajinu alebo ho zabili džihádisti. „V piatok započala jeho životná dráha ďalšiu kapitolu. Priamo na ulici v Leedse Robinsona zatkli za to, že vysielal na Facebooku on-line video spred súdnej budovy, kde sa konalo pojednávanie s členmi moslimského gangu, ktorý za niekoľko rokov svojej existencie znásilnil stovky malých bielych dievčat,“ píše americký spisovateľ, ktorý žije už dvadsať rokov v Európe.

    Po zatknutí Robinsona predviedli pred sudcu, ktorý ho poslal na trinásť mesiacov do väzenia. „Medzitým súd nariadil médiám, aby o tomto prípade neinformovali. Niektoré z nich správy o prípade stiahli. To isté potom zo strachu urobili na sociálnych sieťach aj niektorí radoví občania krajiny. Je paradoxné, že vo Veľkej Británii majú aj tí najväčší násilníci a islamisti nárok na spravodlivý proces, ale Tommy Robinson sa ničoho takého nedočkal,“ pokračuje.

    „Je desivé, ako rýchlo Robinsona odsúdili. Ja sám som v priebehu rokov niekoľkokrát čelil násiliu zo strany islamských radikálov. Ale nebolo to také desivé, ako keď sa porušuje sloboda a spravodlivosť zo strany britských inštitúcií,“ čuduje sa Bawer, že rýchly súd je súčasťou kampane. „Jeden môj nemenovaný zdroj mi prezradil, že niečo podobné sa už chystalo nejaký čas,“ uvádza.

    Za jedno z mála pozitív celého prípadu považuje americký spisovateľ reakciu verejnosti. „Zobudili sa už aj ľudia, ktorí dlho zostávali apatickí. Robinsonovo rýchle odsúdenie kritizujú už aj tí, ktorí inak nepatria medzi jeho priaznivcov. V sobotu sa tisíce ľudí zhromaždili v Londýne, aby vyjadrili svoje znepokojenie. Ale to stále nestačí. Nechápem, prečo sa do celej tejto záležitosti nevložila nejaká známa osobnosť, ktorá má väčší vplyv. Ovládli azda britskú spoločnosť zbabelci? Na túto otázku sa už čoskoro dozvieme odpoveď.“

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -