Juncker vydal explozívne a prevratné vyhlásenie k Rusku

    0
    Jean-Claude Juncker (Autor: TASR)

    Jean-Claude Juncker si myslí, že je načase zlepšiť vzťahy medzi EÚ a Ruskom. Európania by podľa neho nemali zabúdať na to, že Rusko je najväčšou krajinou sveta, a pre EÚ bude výhodnejšie s Ruskou federáciou v niektorých oblastiach spolupracovať.

    „Nikdy neprijmeme to, čo Rusko predviedlo s Krymom alebo na východe Ukrajiny,“ zdôraznil Juncker. Ale aj napriek tomu sa treba podľa jeho slov snažiť o zlepšenie vzájomných vzťahov. „To znamená, že sa musíme pokúsiť, nepovedal by som priamo o normalizáciu vzťahov, ale o spoluprácu v oblastiach, kde spolupracovať môžeme – výskum, inovácie a ďalšie oblasti,“ povedal Juncker. Informuje o tom server britského denníka The Guardian.

    Server k tomu dodal, že jeho slová pravdepodobne rozladia britskú premiérku Theresu Mayovú, ktorá po útoku na bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa v britskom Salisbury volala po tvrdšom postupe voči Rusku. Nespokojní zrejme budú aj holandskí politici, keďže medzinárodný tím vyšetrovateľov na čele s Holanďanmi konštatoval, že civilné lietadlo MH17 zostrelil v roku 2014 nad Ukrajinou ruský BUK. Ruská federácia to odmieta.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -