Glváč a Gajdoš v ostrom konflikte. Mňa do toho ťahať nemuseli, odkazuje Galko

    0
    Minister obrany SR Peter Gajdoš (Autor: TASR)

    Dôvodom napätia medzi Gajdošom a Glváčom je informácia Denníka N, ktorý informoval, že požiadavka na to, aby nové bojové ozbrojené vozidlá 8×8 plávali, sa dostala do popredia až vtedy, keď na ministerstvo obrany prišla v roku 2016 SNS. Dovtedy väčšina generálneho štábu na plávaní netrvala. V čase môjho pôsobenia nemali v ozbrojených silách jednoznačný názor. Väčšina netrvala na požiadavke, aby vozidlo plávalo, len menšina áno,” povedal Glváč.

    Ministra obrany Petra Gajdoša tieto slová nahnevali a na sociálnej sieti napísal, že „Glváč by mal prestať klamať“. „Ozbrojené sily SR jednoznačne a dlhodobo požadujú, aby nové bojové obrnené vozidlo 8×8, ktoré bude v budúcnosti zavedené do výzbroje, malo spôsobilosť plávať. Ide o jednu zo základných a jednoznačných operačných požiadaviek vojakov, na ktorej trvajú od začiatku diskusie obstarania nových vojenských transportérov, čiže už od roku 2013. V projekte vtedy požadovali plávanie v minimálnej rýchlosti 8 km/h. Ak dnes pán Glváč tvrdí, že to tak nie je, tak účelovo klame a asi mu treba pripomenúť, že už ním vybrané vozidlo muselo plávať podľa požiadaviek a tiež asi zabudol, ako prihliadal na potreby vojakov on,“ uviedol Gajdoš.

    „Je skutočne veľmi zaujímavé, ako si pán Glváč zrazu rozumie s pánom Galkom a ako podsúva novinárom klamlivé informácie. Sme presvedčení, že je lepšie mať priamy kontrakt s Patriou slovenskej výroby, ako kupovať poľský výrobok na báze rovnakého podvozku. Slovenské zbrojárske firmy chceme zachovať a nie prenajímať, ako to robil pán Glváč,“ dodal minister.

    Do celého sporu sa teraz vložil aj podpredseda najsilnejšej opozičnej strany SaS Ľubomír Galko. Ten chce, aby ho Gajdoš a Glváč neťahali do ich sporu. „Jeden borec zo Smeru chcel v minulosti bez súťaže prihrať kšeft Poliakom. Druhý borec zo SNS chce v súčasnosti bez súťaže prihrať ten istý kšeft Fínom. Obaja mali a majú pri tomto kšefte vytvorené svoje cestičky na to, aby boli oligarchovia stojaci za ich stranami spokojní. A dnes sa jeden háda s druhým a dokazujú si, kto je väčší lump. Ako kofy na trhu,“ napísal poslanec.

    „Ale mňa by ťahať do tohto ich trhania o mastný žvanec chlapci naozaj nemuseli. Pretože, ak by som mal na daný nákup dosah ja a SaS, bola by spravená poctivá medzinárodná transparentná súťaž,“ uzavrel.

    - Reklama -