Bitie a mučenie na Ukrajine a divné akcie našich spojencov. Analytička Spencerová vie viac

    0
    Nášivka Ukrajina (Autor: Hans Štembera)

    „Tak Sýria z náletu na východe krajiny, pri ktorom zabili skoro štyridsať príslušníkov irackých šiítskych milícií bojujúcich proti Daešu, obvinila Američanov… Tí chvíľu popierali, že by s tým mali čokoľvek spoločné, a potom ukázali na Izrael,“ uviedla Spencerová. „Ak je to pravda, bol by to prvý izraelský nálet na východosýrsku provinciu Dejrizor od roku 2007 a ďalší izraelský nálet, ktorý v rámci boja proti šiítom pomáha Daešu…“ dodala s tým, že ak je to pravda, museli izraelské lietadlá použiť jordánsky vzdušný priestor.

    „Izraelský premiér v pondelok rokoval práve s jordánskym kráľom v Ammáne… Aj preto, že do regiónu práve prichádzajú Trumpovi poslovia s plánom na ,konečné mierové riešenie‘ Palestíny, čo bude nielen (rovno aj teoretický) koniec Palestíny, ale pre Jordánsko s polovicou palestínskeho obyvateľstva i existenciálny ,záťažový test‘…“ napísala Spencerová s tým, že to platí aj pre chystanú sýrsku ofenzívu na juhu krajiny.

    „Na tamojší front v pondelok dorazil aj veliteľ Tigrích síl generál Hassan, ktorého obrnený Range Rover chránia ruskí výsadkári, ktorým nad hlavami pre istotu hliadkujú ešte ruské bojové vrtuľníky… Izrael sa bude držať dohôd s Ruskom o juhozápade Sýrie, tvrdia seriózne analýzy, aj preto izraelský minister obrany popiera mediálne špekulácie, že by v oblasti boli šiítski Iránci alebo Hizballáh (a tým aj dôvod na izraelský útok južne od Damasku – na rozdiel od provincie Dejrizor)… Ten kruh nemá začiatok ani koniec…“ dodala.

    Zdroj: Facebook / Tereza Spencerova

    Spencerová sa vyjadrila aj k Ukrajine. „Ukrajinská polícia systematicky aj niekoľko dní väzní ľudí bez náležitej dokumentácie, bije ich a mučí, aby z nich vynútila informácie alebo priznanie, zhŕňa spravodajca OSN pre otázky mučenia Nils Melzer svoje poznatky z návštevy Ukrajiny… Na druhej strane sa však tamojšia polícia už zlepšila v tom, že ľudí zatknutých na ulici rovno nezatvára do ciel predbežného zadržania…“ poznamenala Spencerová.

    Zdroj: Facebook / Tereza Spencerova

    A zaujala ju ešte jedna zahraničná téma. „Saudská Arábia zverejnila falošný fax od Lekárov bez hraníc (MSF), v ktorom vraj prijímajú zodpovednosť za to, že saudské letectvo vybombardovalo ich centrum pre liečbu cholery v Jemene, pretože im ,Lekári‘ nedodali správne GPS koordináty… Skutoční MSF sa nedali, obvinili Saudov z podvodu a doložili dokumenty, podľa ktorých lokáciu centra riadne nahlásili…“ podotkla.

    Zdroj: Facebook / Tereza Spencerova

    - Reklama -