Ak chceš poznať pravdu, vyvolaj konflikt. Aj touto životnou pravdou sa riadi Andrej Danko

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)
    Danko v rozhovore priznáva, že sa za dva roky v politike veľa naučil. Napríklad to, že politika sa nedá brať osobne. „Ale aj to, že ak nezačneme presadzovať svoje rezorty a hovoriť otvorenejšie, tak sa SNS opäť dostane pod prah zvoliteľnosti. Tak ako väčšina malých politických strán, ktoré vládnu s väčšími,“ povedal. 
     
    Svoj pohľad na život prehodnotil šéf národniarov podľa vlastných slov vlani, keď so zdravotnými problémami skončil v nemocnici. Prezradil aj to, kedy svoj vstup do politiky ľutuje. „Vtedy, keď je politika zdrojom cirkusu a teátra od Matoviča a Kollára a pri tom systéme kriminalizácie a divadelníctva napokon najviac ťaží Marian Kotleba,“ myslí si Danko. 
     
    Pobozkanie kapitánskych výložiek, ktoré je ešte stále terčom posmeškov na sociálnych sieťach, považuje dnes predseda NR SR za úsmevné. „Neviem, či poznáte gesto fanúšikov Realu Madrid. Keď sa číta zostava súpera, tak si pobozkajú ruku a hodí sa akože za hlavu. A po španielsky vyjadria gestom, že kašlem na teba. Ja som si v dobrej nálade na tlačovke povedal, že tie výložky pobozkám a ako fanúšikovia naznačím, že páľte dočerta. Ale vo chvíli, keď som kapitánske výložky v škatuľke pobozkal, som pochopil, že to nemôžem hodiť za hlavu,“ povedal Danko so smiechom v rozhovore pre Plus 7 dní. 
     
    Danko sa nevyhol ani otázke, prečo používa hanlivým spôsobom slovíčko „herec/herečka“, keď kritizuje odbornú spôsobilosť svojich opozičných kolegov v parlamente. Predseda SNS to nepriamo odôvodnil tým, že napríklad Veronika Remišová (OĽaNO) má podľa neho tlačovky k témam, ktorým nerozumie. 
     
     
    Počiatočné výhrady po obmene premiéra a nástupe Petra Pellegriniho Danko vysvetlil tým, že mu išlo len o to, aby si koaliční partneri vyjasnili, kto bude chodiť na koaličné rady, keď vládu vedie Peter Pellegrini, ale predsedom Smeru zostal Robert Fico. Líder národniarov dodal, že na koaličnú radu chodí spolu s ním Béla Bugár za Most-Híd a Robert Fico za Smer, ale údajne sa občas pridáva aj premiér Pellegrini. 
     
    V závere rozhovoru Danko otvorene priznal, že má „veľkú úctu k viere a pozitívnemu mysleniu“ a riadi sa rôznymi životnými pravidlami. Uviedol aj príklad. „Moji ľudia v mojom okolí vedia trebárs ak chceš poznať pravdu, vyvolaj konflikt. Zároveň sa riadim aj životnou múdrosťou: Keď nepriateľ robí chybu, nevyrušuj ho.“
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -