Summit sa skončil. Chcel som, aby vyhral Trump, priznal Putin

    0
    Donald Trump a Vladimír Putin (Autor: TASR)

    Podľa Trumpa je produktívny dialóg medzi USA a Ruskom dobrý pre obe krajiny a “pre celý svet”.

    Na tlačovej konferencii uviedol, že nezhody medzi oboma štátmi “podrobne” prediskutovali. Dodal, že vzťahy medzi Spojenými štátmi a Ruskom nikdy neboli horšie. To sa však podľa jeho mienky “približne pred štyrmi hodinami zmenilo”.

    Trump ďalej vyhlásil, že pri rozhovore s Putinom priamo nadniesol tému zasahovania Ruska do amerických prezidentských volieb v roku 2016. Ako však uvádza agentúra AP, správanie Moskvy verejne neodsúdil.

    Americký prezident podľa vlastných slov strávil značný čas hovorením o zasahovaní do volieb a Putin mal v tejto súvislosti “zaujímavú myšlienku”. Nepovedal však o nej viac. Trump pritom odsúdil americké vyšetrovanie ruského zasahovania do volieb v roku 2016 a označil ho za “pohromu”. Toto vyšetrovanie podľa neho stále “oddeľuje” Ameriku od Ruska. Opätovne zdôraznil, že nedošlo k “žiadnemu spolčovaniu” jeho kampane s ruskou vládou.

    Putin pred ním na tlačovej konferencii uviedol, že Moskva do amerického volebného procesu nezasahovala a nebude tak robiť ani v budúcnosti. Priznal však, že dúfal, že vo voľbách zvíťazí Trump, “pretože chcel znormalizovať vzťahy s Ruskom”.

    Americký prezident vyslovil tiež presvedčenie, že sa obaja v budúcnosti opäť stretnú.

    - Reklama -