Matečná sa stretne s generálnym prokurátorom, vysvetlí mu systém kontrol

    0
    Gabriela Matečná (Autor: TASR)

    Agrorezort privítal zverejnenie výsledkov skúmania Generálnej prokuratúry (GP) SR, ktorá poukázala na to, že z celkovo preskúmaných 36 spisov vo veciach farmárov boli zistené pochybenia v desiatich. V deviatich prípadoch dala GP SR pokyn na začatie trestného stíhania. “Agrorezort oceňuje rázne kroky prokuratúry a polície, pričom s nimi bude maximálne súčinný tak, ako doteraz,” priblížilo MPRV s tým, že aj v spomínaných prípadoch sa osvedčila spolupráca pri dožiadavaní si dokumentov orgánmi činnými v trestnom konaní.

    Čižnár v súvislosti s výsledkami preskúmania uviedol, že sa chce o nich v blízkom čase rozprávať aj so šéfkou agrorezortu, ktorá stretnutie následne potvrdila. Matečná chce hovoriť aj o pochybeniach prokurátorov v tretine prípadov. “Vysvetlí mu aj systémy kontrol v Pôdohospodárskej platobnej agentúre, ktoré sú každoročne certifikované, akreditované a pod dohľadom Európskej komisie,” dodalo MPRV. Podľa Čižnára je systém kontroly na PPA nedostačujúci. O výsledkoch rokovaní bude agrorezort informovať.

    Komunikáciu medzi ministerstvom, prokuratúrou a políciou oceňuje aj Slovenská národná strana (SNS), ktorá má v kompetencii riadenie agrorezortu. “Slovenská národná strana víta dialóg generálnej prokuratúry, polície a ministerky, ktorý je predpokladom odstránenia 15-ročných systémových chýb,” priblížila riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová. Súčasne ozrejmila, že Matečná bude informovať aj o svojich personálnych opatreniach podobne, ako ich urobil aj generálny prokurátor na okresných prokuratúrach.

    - Reklama -