CNN zverejnila tajnú nahrávku Trumpa s jeho bývalým právnikom

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Šéf Bieleho domu sa na nahrávke s Cohenom dohovára, akým spôsobom by mohli zakúpiť práva na príbeh modelky časopisu Playboy Karen McDougalovej, ktorá tvrdí, že pred viacerými rokmi mala s Trumpom milostný pomer.

    K rozhovoru medzi Trumpom a Cohenom došlo niekoľko týždňov predtým, ako sa firma American Media, materská spoločnosť bulvárneho denníka National Enquirer, kde mal príbeh vyjsť, s McDougalovou dohodla, že od nej za 150.000 dolárov odkúpi exkluzívne práva na jeho zverejnenie. Článok opisujúci Trumpov pomer s McDougalovou v roku 2006 však nikdy zverejnený nebol, čo je bežná prax bulvárnych médií nazývaná “zachytiť a stiahnuť”, ktorej cieľom je chrániť určitú osobu.

    Trump akúkoľvek aféru s McDougalovou popiera a jeho volebný štáb uviedol, že o nijakej platbe nevie.

    Z rozhovoru medzi Trumpom a Cohenom podľa agentúry AP vyplýva, že ide o odkúpenie McDougalovej príbehu od materskej spoločnosti National Enquireru. Cohen na nahrávke hovorí, že “pokiaľ ide o nášho priateľa Davida, na prevod všetkých tých informácií” bude potrebné založiť spoločnosť. Podľa AP by spomínaným Davidom mohol byť David Pecker, Trumpov priateľ a riaditeľ spoločnosti American Media.

    Keď Cohen začne hovoriť o financovaní, Trump ho preruší a opýta sa, o aké financovanie ide, na čo Cohen odpovie: “Budeme musieť zaplatiť.”

    Trump následne Cohenovi radí, aby “zaplatil v hotovosti”, čo však advokát rázne odmietne. Trump následne na nahrávke, ktorá je miestami nezrozumiteľná, povie “šekom”.

    Cohenov právnik Lanny Davis v súvislosti so zverejnením zvukového záznamu uviedol, že jeho cieľom bolo poodhaliť pravdu.

    - Reklama -