Mistrík: Mojím poslaním je, aby sa prezidentom nestal predstaviteľ strany Smer a ani žiaden politický extrémista

    0
    Robert Mistrík (Autor: TASR)

    Kauza únosu vietnamského občana nám podľa prezidentského kandidáta Roberta Mistríka opäť raz pripomenula, kam až môže klesnúť krajina kvôli politike vládnych strán – osobitne strany Smer.

    „Nepredstavujem si Slovensko ako krajinu, cez ktorú sa unášajú ľudia, a už vôbec nie ako štát, ktorý poskytuje logistiku pre politické únosy. Tento prípad sa javí ako vážne bezpečnostné zlyhanie alebo ako totálna strata súdnosti niektorých politikov,“ uviedol Mistrík na sociálnej sieti Facebook.

    Smer nehrá s občanmi férovú hru

    O všetkom nakoniec rozhodnú voliči v parlamentných voľbách a je teda na politických stranách, ako naložia s touto zodpovednosťou. Ešte predtým si však budú o niekoľko mesiacov vyberať občania nového prezidenta. Pripomína ďalej Mistrík.

    „Strana Smer opäť váha so zverejnením svojho prezidentského kandidáta a podobá sa to na falošnú hru spred piatich rokov, keď predseda vlády do poslednej chvíle tajil svoje prezidentské ambície. Opäť nehrajú s občanmi férovú hru,“ kritizuje kandidát na prezidenta taktiku Smeru.

    Je však podľa neho jedno, spomedzi koho si v Smere vyberú svojho prezidentského kandidáta. „Podstatné pre Slovensko je, aby sa prezidentom nestal človek, ktorý bude politicky chrániť prešľapy a zlyhania kohokoľvek, vrátane strany Smer. Prezident nesmie ísť v ich línii – len aby sa nič nevyšetrilo, len aby sa o ničom nerozprávalo,“ varuje Mistrík.

    „Preto vnímam prezidentské voľby tak, ako vnímam aj svoje poslanie v nich – aby sa prezidentom nestal predstaviteľ strany Smer a aby sa ním nestal ani žiaden politický extrémista. Myslím si, že prezidentské voľby budú o troch možnostiach. Buď kandidát strany Smer, buď politický extrémista, alebo nezávislý a nestranícky prezident, ktorý bude pracovať v záujme ľudí na Slovensku a nebude súčasťou ani vládnej a ani opozičnej strany,“ uzavrel Robert Mistrík s tým, že on je práve takýto kandidát.

    - Reklama -