Kaliňák politicky skončil. Myslí si bývalý minister vnútra

    0
    Robert Kaliňák (Autor: TASR)
    V rozhovore pre portál Postoj Palko netvrdí, že by mala slovenská polícia informácie, čo má vietnamská strana na pláne, ale dodáva, že to nemôže ani vylúčiť. Tak či tak je to podľa neho obrovský škandál. 
     
    Palko uviedol, že sa nedá povedať, že slovenská polícia pôsobí nefunkčne a demoralizovane, pretože policajti nie sú iní ako zvyšok spoločnosti. Nestačí podľa neho iba obmena niektorých členov policajného zboru, nutná je vraj náprava vecí verejných ako celku. 
     
    Na to, čo bude ďalej s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom, má Palko svoj názor. „Politicky skončil a mediálne chaoticky strieda čiastkové priznanie s popieraním všetkého,“ povedal Palko pre Postoj ešte pred tým, ako bol Kaliňák na detektore lži. 
     
    Ministerka Denisa Saková, ktorá bola tajomníčkou rezortu vnútra za Kaliňákovej éry, nie je podľa Palka osoba na správnom mieste. „Nemá politickú váhu, najprv označí správy v médiách za sci-fi, o pár hodín pozbaví výkonu služby šéfa Úradu na ochranu ústavných činiteľov. Skritizoval ju aj generálny prokurátor,“ zdôvodňuje Palko svoj postoj. 
     
    Volanie po vzatí Kaliňáka do väzby, ktoré sa ozvalo od opozície, je podľa Palka predčasné. Je to vraj prezident Andrej Kiska, kto posúva veci v kauze dopredu. „Andrej Kiska získava i teraz nejaké politické body. Na druhej strane ich dokáže aj strácať, keď svojim priaznivcom nevie vyslať jasný signál, že na jar po odchode z funkcie založí politickú stranu,“ myslí si Palko. 
      
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -