Marček sa na Kryme stretol so šéfom Nočných vlkov

    0
    šéf Nočných vlkov Alexander Zaldostanov a nezaradený poslanec Peter Marček (Autor: FB/Alexander Zaldostanov)

    Video, v ktorom Marček diskutuje so Zaldostanovom, ukázali v správach RTVS. V ňom Zaldostanovovi vysvetľoval situáciu okolo európskeho sídla Nočných vlkov v Dolnej Krupej na Slovensku. Rovnako aj vysvetlil ich spoluprácu so Slovenskými brancami, pričom areál sa nachádza blízko elektrárne Jaslovské Bohunice. Istí ľudia sa mali vyjadriť, že by mohli vyhodiť elektráreň do vzduchu spolu s celým Slovenskom.

    „Ja takýmto poslancom a novinárom odpovedám, že mám známych na psychiatrii, nech tam idú a dajú sa vyšetriť, liečiť,“ hovorí Marček vo videu.

    Vytvorenie sídla Nočných vlkov na Slovensku vnímajú viaceré inštitúcie a orgány so znepokojením preto, že motorkári sú na sankčnom zozname USA. Dôvodom má byť účasť na anexii Krymu. Minulý týždeň sa k situácii vyjadril aj prezident Andrej Kiska. Poda neho ja založenie pobočky na Slovensku výsmechom oficiálneho postoja našej krajiny k anexii Krymu a ruskej politike.

    Polícia je zatiaľ v prípade založenia pobočky na Nočných vlkov krátka. Údajne doteraz nespáchali žiadny trestný čin, priestupok alebo porušenie zákona, čiže v ich prípade nemôžu konať.

    Ministerstvo zahraničných vecí pod vedením Miroslava Lajčáka vníma cestu na Krym so znepokojením. „Mali sme podozrenie, že bude zneužitá na propagandistické účely,“ povedal hovorca rezortu Boris Gandel.

    Dnes vo veci neoficiálnej cesty na Krym zasadá parlamentný zahraničný výbor, kde bude odpovedať na otázky jeho členov o priebehu návštevy Krymu. Poslanec si však z celej veci ťažkú hlavu nerobí a tvrdí, že stretnutie mal iniciovať Zaldostanov.

    - Reklama -