Maďarská vláda: Dôkazom perspektívy nemecko-maďarských vzťahov je investícia BMW

    0
    Viktor Orbán a Angela Merkelová (Autor: TASR)

    Podľa agentúry MTI Gulyás oznámil, že pozemok s rozlohou 400 hektárov, potrebný na výstavbu výrobného závodu, má hodnotu jednej miliardy forintov (3,08 milióna eur), ale výška investície BMW dosahuje hodnotu až jednej miliardy eur.

    “Znamená to, že dotknutú ornú pôdu by nebolo možné zužitkovať takto efektívne iným spôsobom,” zdôraznil minister s poznámkou, že navyše vznikne množstvo pracovných príležitostí.

    Gulyás podotkol, že príchodom BMW bude v Maďarsku prítomná aj tretia nemecká prémiová automobilová značka. “Po západe krajiny a jej strednej časti sa veľká investícia výrobcu áut zrealizuje už aj vo východnom regióne,” povedal minister.

    Automobilka BMW 31. júla oznámila, že postaví v Maďarsku nový závod za miliardu eur. Stáť bude pri meste Debrecín a zamestná vyše 1000 ľudí. Ročne by sa tam malo vyrobiť až 150.000 vozidiel s motormi spaľovacími, hybridnými i elektrickými, uviedol nemecký koncern v utorok v Mníchove. 

    S výstavbou by sa malo začať približne o rok. Kedy sa závod dostane do prevádzky a ktoré modely bude vyrábať, je ešte otvorené.

    - Reklama -