VIDEO Kiska cez svojho hovorcu opäť prekročil všetky hranice. Ak nechce skončiť ako najsmutnejší prezidentský príbeh, má dve možnosti, spustil Fico

    0
    Robert Fico (Autor: Facebook/ Robert Fico)

    „Nepoznám žiadneho prezidenta v Európe ani vo svete, ktorý by tak útočil a očierňoval svoju krajinu ako Andrej Kiska,“ hovorí v úvode videa predseda strany Smer. Rovnako tak je podľa Fica Kiska jediným prezidentom, ktorý sa nevzdal svojho mandátu napriek kauzám, ktoré boli zverejnené. „Preukázateľne je daňovým, volebným a zrejme aj pozemkovým podvodníkom,“ vysvetľuje Fico.

    Ako dodáva, súčasná hlava štátu využíva svoju nadstranícku funkciu na osobné politické ciele, pričom obviňoval politikov a politické strany z najzávažnejších trestných činov napriek tomu, že podľa predsedu Smeru na to nemal dôkazy.

    Prezident prekročil všetky hranice

    „Andrej Kiska cez svojho hovorcu opäť prekročil všetky hranice práva slušnosti. Bez akýchkoľvek dôkazov obvinil najsilnejšiu a najstabilnejšiu politickú stranu, keď o nej tvrdí, že podľa nemeckých vyšetrovateľov pomohla Vietnamu uniesť človeka. Toto je hanebná lož,“ vysvetľuje Fico s tým, že ide o krivé obvinenie strany.

    Ako dodáva, obvinenie z prezidentskej „kuchyne“ prišlo po zverejnenom rozhovore, kde premiér Peter Pellegrini kritizoval vyjadrenia prezidenta o mafiánskom štáte.

    „Andrej Kiska svojimi hlúpymi vyjadreniami vstupuje do samovražedných politických vôd. Ak nechce skončiť ako najsmutnejší prezidentský príbeh, má dve možnosti – buď prestane politikárčiť a bude sa riadne venovať svojmu úradu, alebo nech okamžite odstúpi a vstúpi do politického ringu,“ konštatuje Fico.

    Podľa neho nebol Kiska ešte pozvaný ani do Bieleho domu, ani do Buckinghamského paláca, Kremľa alebo Pekingu, lebo nie je ako prezident Slovenskej republiky braný vážne. A v prípade, že by sa rozhodol zabojovať v politike, musel by bez ochrany prezidentskej funkcie viesť politický súboj, „ktorý doteraz vedie neférovo, neseriózne a v rozpore so zákonmi“, dodal na záver bývalý premiér.

    Krpelan: Premiér je v ťažkej situácii

    Robert Fico vo svojom videu na sociálnej sieti reagoval na vyjadrenie Romana Krpelana, hovorcu hlavy štátu k slovám premiéra Petra Pellegriniho. Ten Kisku tvrdo skritizoval a povedal, že zo slov prezidenta mu pomaly preteká pohár trpezlivosti.

    „Premiér Pellegrini je v ťažkej situácii, lebo je členom strany, ktorá podľa nemeckých vyšetrovateľov pomohla Vietnamu uniesť človeka. Stále má šancu sa od toho dištancovať a ukázať, že nie je len bábkovým premiérom,“ uviedol v stanovisku. Viac sme písali TU.

    - Reklama -