Registrované partnerstvá na Slovensku? Ministerstvo ponúka zvoliť si aj takúto možnosť. Tichý krok “salámovej” metódy napriek nesúhlasu väčšiny, sťažuje sa poslanec

    0
    Ilustračné foto, Dúhový pochod LGBTI 2017 v Bratislave. (Autor: TASR)

    Konzervatívny denník Postoj upozorňuje webstránku Elektronických služieb Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, kde je možnosť vyplniť Žiadosť o prídavok na dieťa. Jedna z kolóniek však ponúka zaujímavú možnosť.

    Užívateľovi ponúka možnosti ako – vydatá; vdovec, vdova; slobodný, slobodná; rozvedený, rozvedená; registrované partnerstvo; nezistené.

    Problém je však v tom, že na Slovensku nie je uzákonený inštitút registrovaného partnerstva. „Či v prípade ´registrovaného partnerstva´ na portáli elektronických služieb ide o chybu, alebo plán do budúcnosti, jedno je isté. Nepôsobí to vôbec dôveryhodne. A pripomína to iný prípad, keď štátne útvary tiež pracovali s neschválenou agendou. Ministerstvo zdravotníctva podľa verejnej zápisnice priznalo, že plní akčný plán LGBTI, teda materiál, ktorý nebol schválený vládou,“ píše Postoj.sk.

    Prikrádavé podsúvanie registrovaných partnerstiev

    K celej záležitosti sa vyjadril aj poslanec NR SR Richard Vašečka, ktorý hovorí o „plíživom podsúvaní registrovaných partnerstiev, aj keď nie sú legálne“.

    „Pokladám to za ďalší tichý krok ´salámovej´ metódy, ako presadiť registrované partnerstvá (a následne veľmi rýchlo aj manželstvá homosexuálov a adopcie detí homosexuálnymi pármi) napriek nesúhlasu väčšiny obyvateľstva,“ píše poslanec na sociálnej sieti Facebook.

    „Ako poslanec NR SR sa voči tomu rázne ohradzujem a budem v tejto veci interpelovať ministra práce,“ uzavrel.

    - Reklama -