Zosnulého senátora Johna McCaina pochovali v Annapolise

    0
    Truhla s telesnými pozostatkami zosnulého amerického senátora Johna McCaina (Autor: TASR)

    Na súkromnom obrade v kaplnke akadémie sa zúčastnili rodinní príslušníci a priatelia, ako aj jeho spolužiaci z tejto školy a súčasní kadeti, uviedla televízia BBC. 

    S prejavmi podľa televízie CBS News vystúpili okrem iných senátor Lindsey Graham z Južnej Karolíny, bývalý riaditeľ Ústrednej spravodajskej služby David Petraeus a McCainov syn Jack, ktorý je tiež absolventom USNA.
    Po pohrebe preletela nad cintorínom formácia štyroch stíhačiek F-18.

    Senátora McCaina pochovali po boku jeho celoživotného priateľa a spolužiaka z akadémie Chucka Larsona, ktorý zomrel v roku 2014. Ten si ešte za svojho života rezervoval na slávnom cintoríne štyri miesta – pre seba a svoju manželku, ako aj pre McCaina a jeho manželku. McCain vo svojich memoároch napísal, že chce byť pochovaný vedľa svojho priateľa, blízko miesta, “kde to začalo.”

    Vo washingtonskej Katedrále svätých Petra a Pavla sa v sobotu konala oficiálna posledná rozlúčka s McCainom. Jeho rakva zostala počas noci v Kapitole, kam ju deň predtým previezli z jeho domovského štátu Arizona. So smútočným prejavom vystúpili aj dvaja bývalí prezidenti USA – demokrat Barack Obama, ktorý McCaina porazil v prezidentských voľbách v roku 2008, a George W. Bush, ktorý na McCainov úkor získal nomináciu Republikánskej strany do zápasu o Biely dom v roku 2000.

    - Reklama -