KDH zatiaľ nemení svoj doterajší postoj a neodstupuje od podpory Polačeka

    0
    Alojz Hlina (Autor: TASR)

    KDH reaguje na krok opozičného hnutia OĽaNO, Sme rodina – Boris Kollár a Zmeny zdola, ktoré odstúpili od podpory Polačeka na základe medializovaných podozrení, ktoré im kandidát doteraz dostatočne nevysvetlil. “To, že Jaroslav Polaček nám pri rokovaniach nepovedal o závažnej veci, akou je trestné oznámenie voči jeho osobe, považujeme za neprijateľné,” zdôraznil hovorca OĽaNO Matúš Bystriansky.

    KDH v tejto súvislosti upozornilo, že nie je ani sudca ani vyšetrovateľ. „Sme si zároveň vedomí aj našej politickej zodpovednosti za to, akým spôsobom sa u nás budú viesť kampane a politický zápas,“ tlmočil postoj kresťanských demokratov ich hovorca Stano Župa. “Ak sa nepotvrdí pravdivosť medializovaných informácií, urobí sa ďalší politický precedens,“ upozornil Župa. Pripomenul, že Polačekovu kandidatúru za košického primátora v zásade podporili všetci, ktorí nesúhlasia s politikou Smeru-SD v Košiciach. “V prípade, že dôjde k mediálnej poprave vysokorelevantného kandidáta priamo pred kamerami a tesne pred voľbami, tak do budúcna len povzbudíme ďalších na takéto nechutné konanie,“ zdôraznil Župa.

    Komunálne voľby budú v sobotu 10. novembra a kampaň sa skončí 48 hodín predo dňom hlasovania. Kandidáti na primátorov, starostov a komunálnych poslancov či strany, ktoré ich navrhujú, majú posledných niekoľko dní na podanie kandidačnej listiny pre novembrové komunálne voľby. Termín vyprší 11. septembra.

    - Reklama -