Čistý deň je od 1. septembra oficiálne minulosťou. Vraj sa blíži súd so zamestnancom, ktorý zneužil maloletú. A do toho politici…

    0
    Poslankyňa SaS Natália Blahová (Autor: df)

    V súvislosti s pomocným kuchárom, ktorý mal sexuálne zneužiť Natáliu, klientku v resocializačnom centre, sa má blížiť súdny proces. Na 26-ročného Jakuba, ktorého centrum predstavilo ako ergoterapeuta, podal prokurátor obžalobu. Informácie priniesol portál tvnoviny.sk.

    Práve prípad maloletej Natálie rozpútal pred dvomi rokmi vlnu diskusií. Upozornila na neho opozičná poslankyňa za SaS Natália Blahová. „Zavolal ma na cigu, že nech si idem zapáliť a vlastne potom prišiel za mnou na izbu a vyspala som sa s ním. Povedal, že tam budem mať nejaké výhody. Tak on mi povedal, presne si to pamätám, že bude chodiť Ježiško, keď budem dobrá,“ uviedla v tom čase poškodená.

    Zamestnanec centra sa mal brániť, že išlo o sex na rozlúčku a bol dobrovoľný. Jedno obvinenie na neho už bolo podané, polícia ho však zastavila s tým, že Jakub údajne nevedel, koľko má Natália rokov. Po prevalení kauzy ale nastal zlom a Bratislavčana ženú pred súd.

    „Krajská prokuratúra Trnava podala okresnému súdu v Galante na obvineného dňa 23. júla obžalobu pre trestný čin sexuálneho zneužívania, ktorý obvinený spáchal závažnejším spôsobom,“ uviedli z prokuratúry. Dôvodom má byť to, že Jakub využil neskúsenosť maloletej, pričom mu hrozí trest za mrežami na sedem až 12 rokov. Jeho obhajca údajne obžalobu nemá k dispozícii.

    Blahová: Skutočným vinníkom je Richter

    Opozičná poslankyňa, ktorá poukázala na kauzu na svojom blogu, reaguje na celú záležitosť na svojom blogu. Spomína na to, ako jej vyjadrenia nazval vtedajší premiér Robert Fico babskými táraninami. Hovoril to po odvolávaní ministra práce Jána Richtera. „Tak tieto táraniny už majú súdnu dohru,“ píše Blahová.

    Ako dodáva, zástupca riaditeľa Tománka, ktorý sa pred súdom priznal k sexuálnemu zneužívaniu troch maloletých klientiek, dostal tri roky podmienečne. „Vyšetrovanie pre trestný čin týrania viacerých klientov stále pokračuje. Čistý deň je od 1. septembra oficiálne minulosťou. Akreditáciu mu definitívne odobrali. Môžeme sa nechať učičíkať pocitom, že vinníci sú odhalení a potrestaní. No opak je pravdou. Skutočným vinníkom celej situácie je minister Richter,“ uvádza saskárka. Dodáva, že rezort práve pod jeho vedením a ústredie práce nereagovali na listy a podnety rodičov detí, ktorí písali o tom, čo sa za dverami centra deje. Podľa Blahovej bolo ministerstvo slepé a hluché.

    „Smer namiesto promptnej reakcie na vážnu situáciu zverboval mediálnu masáž organizovanú Erikom Tomášom, Mariánom Kočnerom a Petrom Tóthom, aby páchateľom napomáhali trestné činy zakryť. Tomanová im v tom sekundovala. Hyeny v ľudskej koži pripravené roztrhať obete na kusy pre zakrývanie svojich prehreškov. A neprekáža, že ide o deti,“ konštatuje poslankyňa.

    Reaguje aj na vtedajšiu reakciu ministra vnútra, ktorý prv akreditáciu centru nechal, ale po prevalení kauzy ju vo februári odobral. Podľa saskárky išlo o hanebné gesto, pričom kým je ministrom práce Ján Richter, deti nebudú v bezpečí. „Situácia sa môže kedykoľvek zopakovať. Dávno mal odstúpiť. Vyzývam ho na to aj dnes,“ uzatvára.

    - Reklama -