FOTO obvinených. Pre tlmočenie to nebolo. Toto je len začiatok nitky, odkazuje brat Kuciaka

    0
    Polícia odvádza jednu z obvinených z budovy Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici 30. septembra 2018 (Autor: TASR)

    „Pohľad na ľudí, ktorých súd poslal do vyšetrovacej väzby, vo mne vzbudil mnoho emócií (hnev, zlosť, pochybnosti, kúsok nádeje…). Zasiali do nás chaos, ale toto nie je východisko z neho,“ napísal Jozef Kuciak na sociálnej sieti Facebook.

    Podľa Jozefa by sme však nemali zabúdať na to podstatné. „Kto a prečo Janka umlčal. Pre tlmočenie to nebolo. Toto je len začiatok nitky. Vyššie sa už pôjde ťažšie. Prosím, neprestávajme!“ dodal.

    Jeden nepodal sťažnosť

    Do väzby sudca poslal obvinených preto, aby nemohli utiecť, pokračovať v trestnej činnosti alebo ovplyvňovať svedkov. Traja obvinení podali sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať v najbližších dňoch Najvyšší súd SR. Nepodal ju iba Zoltán A. Rozhodovanie o väzbe trvalo štyri hodiny, obvinených po skončení postupne odvádzali preč.

    Štvoricu polícia obvinila po tom, ako tento týždeň zasahovala v Kolárove a Komárne. Troch mužov po vypočutí obvinili za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a za ďalšie trestné činy. Alenu Zs. obvinili za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy formou účastníctva.

    Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zavraždenie oboch mladých ľudí výstrelmi z pištole kalibru 9 mm, ku ktorému došlo 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači, má súvisieť s Kuciakovou prácou novinára.

    - Reklama -