Václav Klaus podporil profesora Piťhu: Použili ste jasné a potrebné slová

    0
    Václav Klaus (Autor: Hans Štembera)

    Profesor Petr Piťha predniesol na pôde Chrámu svätého Víta kázeň, ktorá koluje po internete. Varoval v ňom pred prijatím Istanbulského dohovoru českým parlamentom. Prijatie tohto dohovoru by podľa kňaza mohlo rozvrátiť tradičnú rodinu.

    Exprezident Václav Klaus dal Piťhovi za pravdu. „Určite viete, že som nielen ja, ale aj celý náš inštitút v tejto veci plne na vašej strane. Rovnako ako vy sa desíme toho, čo sa dnes vo svete deje, a snažíme sa na mnohých fórach doma aj v cudzine vystupovať v duchu vášho myslenia. Až budete mať chvíľku čas, príďte sa o tom k nám do IVK porozprávať,“ napísal Klaus Piťhovi za celý think tank Institut Václava Klausa.

    Zároveň ho však upozornil, že teraz musí počítať s protireakciami. Jedného dňa vstúpil do verejného priestoru, do svetiel reflektorov a teraz sa nemôže čudovať, že sa ozývajú aj ľudia s odlišnými názormi.

    „Použili ste silné, jasné, potrebné slová, ale zdá sa mi, že sa ostrej protireakcii trochu čudujete. To nie je správne. V tej oblasti, do ktorej ste sa vo svojej kázni pustili, musí človek s takými reakciami počítať. To je moja dlhoročná životná skúsenosť. Nie je možné očakávať ohľady a priateľské reakcie,“ napísal Klaus.

    Celé vyjadrenie Václava Klausa nájdete na webe klaus.cz.

    - Reklama -