Okrem Clintona a Obamu mali dostať nebezpečné balíčky aj ďalšie osobnosti

    0
    Vlajka USA, ilustračné foto (Autor: TASR)

    Podozrivý balíček sa našiel aj v pošte kancelárie demokratickej kongresmanky Debbie Wassermanovej-Schultzovej. Balík obsahujúci rúrku s bielym práškom opatrenú drôtmi však nebol adresovaný jej, ale bývalému ministrovi spravodlivosti Ericovi Holderovi. Na zásielke však bola napísaná nesprávna adresa, pričom ako odosielateľka bola uvedená Wassermanová-Schultzová.

    Rovnakú adresu odosielateľa mali aj balíky zaslané Obamovi a Clintonovcom. Podozrivé zásielky sa však k adresátom nedostali, pretože ich zachytila Tajná služba Spojených štátov (USSS), ktorá bývalých prezidentov doživotne chráni. 

    Balík s podozrivým obsahom bol v stredu adresovaný aj bývalému riaditeľovi Ústrednej spravodajskej služby (CIA) John Brennanovi (ten prišiel do spravodajskej televízie CNN sídliacej v mrakodrape Time Warner Center v New Yorku), ako aj guvernérovi štátu New York Andrewovi Cuomovi.

    Polícia začala skúmať aj podozrivý balík nájdený v zariadení na triedenie pošty určenej pre Kongres v americkom štáte Maryland. Podľa televízie ABC bola jeho adresátkou demokratická kongresmanka Maxine Watersová.

    Podozrivý balík mal byť nájdený aj v sídle denníka San Diego Union-Tribune v americkom štáte Kalifornia. Tento prípad však polícia označila za falošný poplach.

    Prvé výbušné zariadenie sa našlo v pondelok v poštovej schránke v areáli rezidencie amerického miliardára a filantropa Georgea Sorosa.

     

    - Reklama -