Nie som kandidát Smeru, odkazuje Nesrovnal

    0
    Ivo Nesrovnal (Autor: TASR)

    “Nech poviem alebo vyhlásim čokoľvek, akokoľvek hlasno, budú ma niektoré médiá označovať ako kandidáta Smeru, hoci to nie je pravda,” povedal pre TASR Nesrovnal s tým, že zostáva naďalej nezávislým kandidátom a bude sa vo voľbách uchádzať o hlasy všetkých Bratislavčanov. 

    Primátor však tiež ocenil doterajšiu spoluprácu s vládou. “Je pravda, že vláda si svoje hlavné mesto všimla prvýkrát za 20 rokov. A rovnako sľubujem a garantujem, že budem spolupracovať s akoukoľvek vládou na tom, aby Bratislavu vnímala ako hlavné mesto a venovala jej náležitú pozornosť, pretože to považujem za povinnosť a zodpovednosť primátora,” podotkol Nesrovnal.

    Fico na štvrtkovej tlačovej konferencii po rokovaní predsedníctva Smeru-SD pochválil spoluprácu magistrátu a primátora s vládou. “So súčasným primátorom sa nám veľa podarilo,” povedal.

    Primátorom Bratislavy chce byť v tohtoročných komunálnych voľbách deväť mužov a jedna žena. Medzi nezávislými kandidátmi sú okrem Nesrovnala aj bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, autor i organizátor Korunovačných slávností v Bratislave Miroslav Vetrík a súčasná viceprimátorka hlavného mesta Iveta Plšeková. 

    Na bratislavského primátora kandidujú aj architekt a hudobník Matúš Vallo, ktorý má podporu mimoparlamentných strán SPOLU – občianska demokracia a Progresívne Slovensko, advokát Jaroslav Brada, ktorý je kandidátom Strany moderného Slovenska, a s podporou mimoparlamentnej strany NAJ – nezávislosť a jednota i Strany mladých ľudí o hlasy voličov zabojuje Viktor Béreš.

    Jediným spoločným kandidátom opozície – OĽaNO, SaS, Sme rodina, KDH, NOVA, Zmena zdola a OKS, na primátora Bratislavy je súčasný starosta Vajnôr Ján Mrva. S podporou Slovenskej ľudovej strany Andreja Hlinku kandiduje na šéfa bratislavskej samosprávy Andrej Trnovec a s podporou Slovenskej národnej jednoty – strany vlastencov Roman Ruhig.

    Komunálne voľby budú v sobotu 10. novembra.

     

    - Reklama -